İETT'ye bağlı Özel Halk Otobüsünün şoförü yolda bulunan set üzerinden hızlı bir şekilde geçerek yolcusunun kafatasının otobüsün tavanına çarpmasına, bu çarpma sırasında da yolcunun kafatasında çatlakların oluşmasına neden olmaktan suçlu bulundu. Mahmeke otobüs şoförünü 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptıdı. Şoför aynı zamanda 3 yıl mesleğini yapamayacak.

YOLCU KAFASINI OTOBÜS TAVANINA ÇARPTI
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ümraniye-Kadıköy hattı arasında halk otobüsü kullanan Cemil Bingül(53), 2009 yılının Mayıs ayında Kadıköy'de seyir halindeyken başka bir otobüsü geçmeye çalıştı. Bu sırada hızlanan otobüs yolda araçların yavaşlaması için konulan sete kontrolsüz girdi. Bu sırada zıplayan otobüsteki yolcu Mehmet Bektaş (49) de bulunduğu yerde fırladı ve başını otobüsün tavanına çarptı. . Çarpmanın etkisiyle yere düşen Bektaş'ın hayati fonksiyonlarını etkileyecek şekilde kafatası kemiğinde çatlaklar meydana geldi.


"BİLİNÇ VE SORUMLULUK TAŞIMIYOR"
Savcılık tarafından otobüs şoförü Cemil Bingül hakkında , 'Taksirle yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle 4,5 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Dava kapsamında duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Bingül, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "Başka bir otobüsü sollamak için hız yapmadım. Zaten yol, gidiş-geliş şeklindeydi. Dolayısıyla sollama durumu söz konusu olamaz" dedi.


BİLİRKİŞİ : TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANMA BİLİNÇ VE SORUMLULUĞUNU TAŞIMIYOR
Bilirkişilerce hazırlanarak mahkemeye sunulan raporda ise, sanık Bingül'ün toplu taşıma aracı kullanma bilinç ve sorumluluğu taşımadığı, dikkatli ve tedbirli olması gerekirken hızını gerekli şartlara uydurmayarak yaşanan olayda tali kusurlu olduğu belirtildi.


HAPİS CEZASI ERTELENDİ, MESLEKTEN YASAKLANDI
Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan davada, sanık Cemil Bingül'ün 'Taksirle yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu da değerlendiren mahkeme, sanık Bingül'ün 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek verilen cezayı erteledi. Ayrıca Cemil Bingül'ün 3 yıl süre ile şoförlük mesleğini yapması da mahkeme tarafından yasakladı.