Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, "Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü" faaliyetleri kapsamında İdlib'te bulunan Türk konvoyuna bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda bir sivil memur şehit olurken, bir sivil memur ile bir asker de yaralandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ: Genelkurmay Başkanlığı İdlib'deki saldırının ardından yaptığı açıklamada, "30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır." dedi.

ŞEHİT OLAN SİVİL DSİ ÇALIŞANI: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hayatını kaybeden sivil personelin 'Devlet ve Su İşleri (DSİ) çalışanı Yasin Tanboğa olduğunu, yine DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek'in ağır, Uzman Çavuş Ömer Güneş'in de hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

İNGİLİZ MERKEZLİ MUHALİFLERİN İDDİASI: İngiltere merkezli Suriyeli muhalif oluşum Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de konvoyun "Suriye hükümetine yakın güçler" tarafından hedef alındığını ve bir tank taşıyıcının kullanılamaz hale geldiğini iddia etti.