Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda, teröristlerin silah deposu olarak kullandıkları ev ortaya çıkarıldı. Evde, 6 Kalaşnikof tüfek, roketatar, otomatik av tüfeği, 8 uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı, 58 el bombası, 5 el yapımı patlayıcı olarak tuzaklanmış tüp, 21 hücum yeleği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

İdil'de, PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.
Teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edildiği, Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlarda, güvenlik güçleri örgüt üyelerince kullanıldığı belirlenen evlerde de arama yapıyor.

Silah deposu olarak kullanılan ev bulundu

Güvenlik güçlerince Yeni Mahalle'de teröristlerden arındırılan sokakta yapılan aramada örgüt mensuplarının silah deposu olarak kullandığı bir ev tespit edildi.
Evdeki aramada, 6 Kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 500 fişek, roketatar ve buna ait çok sayıda mühimmat, otomatik av tüfeği, 8 uzaktan kumandalı kullanıma hazır el yapımı patlayıcı, 58 el bombası, 5 el yapımı patlayıcı olarak tuzaklanmış tüp, 21 hücum yeleği, 5 anti-tank roketi, 18 anti-personel roket mühimmatı, 30 kalem pil, 7 uzaktan komuta mandalı, 300 metre kablo ile 4 akü ele geçirildi.

Evlerde kum torbalarından mevzi

Yeni ve Turgut Özal mahallelerindeki birçok konutu kullanan teröristlerin, evlerde kamufle olmak adına kendileri için taş ve kum torbalarıyla mevziler oluşturduğu, duvarlara güvenlik güçlerine ateş edebilmek için delikler açtığı görüldü.
Teröristlerin bahçe duvarlarına açtıkları deliklerden de evler arasında geçiş sağladığı belirlendi.