Türkiye günlerdir yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla çalkalanıyor. Gözaltına alınanlardan aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab ve Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İÇİŞLERİ BAKANI İLK KEZ KONUŞTU AMA KONU OPERASYON DEĞİL

Operasyonu televizyondan öğrenen ve olay gününden beri konuyla ilgili tek bir açıklama yapmayan İçişleri Bakanı Güler, oğlu tutuklandıktan sonra da sessizliğini korurken, bugün ilk kez bir açıklama yaptı; ancak bu açıklama da operasyonlarla ilgili değildi.

SURİYE SORUSUNA CEVAP

Gündem dışı bir açıklama yapan Güler, Suriye olayları başladıktan sonra, Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den geldiği tahmin edilen kurşunlarla 36 vatandaşın yaralandığını ve 5 vatandaşın da hayatını kaybettiğini bildirdi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Suriye olayları başladıktan sonra, Ceylanpınar ilçesine kaç kişinin Suriye'den atılan kurşunlarla yaralandığını, kaç kişinin vefat ettiğini sordu.

Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Güler, "Suriye olayları başladıktan sonra, Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den geldiği tahmin edilen kurşunlarla 36 vatandaşımız yaralanmış ve 5 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir" dedi.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM" MESAJI

Güler'in yaptığı bu açıklama "İstifa etmiyorum, görevimin başındayım." açıklaması olarak algılandı.