Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, 25 Aralık operasyonunu durdurmaya çalıştığını ama engellendiğini yazmıştı.

Takvim'e konuşan Gülerce, durdurma çabalarına engel olan kişinin Zaman yazarıAhmet Turan Alkan olduğunu açıkladı.

ZAMAN gazetesinin eski yazarlarından ve kısa süre öncesine kadar Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden olan Hüseyin Gülerce, Twitter'dan yaptığı açıklamada MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı 7 Şubat krizi için "savaş ilanıydı" dedi.

Gülerce "7 Şubat, savaş ilanıydı. 25 Aralık topyekun saldırıydı. Durdurmaya çok çalıştım. Ama çok bilmiş çekirge ile "müneccim" yaftası yapıştırıldı" ifadelerini kullandı.

Takvim gazetesinin ulaştığı Gülerce "Bu konuları artık çok takip etmiyorum. Bana müneccim yaftası yapıştırıp itibarsızlaştırarak, olayları durdurma çabamı engelleyen de Ahmet Turan Alkan'dır" diye konuştu. 

KEHANET SAVURMAYA GEREK YOK

İşte polemiğin fitilini ateşleyen Ahmet Turan Alkan'ın, isim vermeden Gülerce'yi hedef aldığı 25 Ocak 2014 tarihli yazısından bir bölüm:

"Kehânet savurmaya, bîgünâh insanların kalbine endişe salmaya gerek yok. Hamdolsun “açık toplum”da yaşıyoruz! Memleketin muktedirleri, iyi kalpli kenar mahalle kızlarının gazozuna ilâç atarak onların mâsum emellerini kirleten paralel yapıların kimler olduğunu ve başlarına neler geleceğini, üstelik tehdid edâsıyla bağırarak söylüyorlar zaten...

Bu kehanetler, bana öyle geliyor ki muktedir takımının, maneviyat kırmak ve saffı çözmek için fısıldadığı kara propagandalar cümlesindendir. Kusura bakılmasın; “kötü şeyler olacak” deyip durmak, hastanede hemşirelerin iğne yapmadan önce hastaya “derin bir nefes alın” demesini hatırlatıyor. Bir gün merak edip sebebini sorduğumda hemşire hanım, “Derin nefes almayı tavsiye ediyoruz çünkü hastanın dikkatini dağıtıyor.” demişti!

El mukadder lâ’yü gayyer ya hû! En kötü ihtimâl, çete, örgüt, haşhaşi, paralelci ithamıyla bir dava dosyasına girmek değil, yarın Hakk’ın divanına mahçup ve zelil çıkmaktır."