Günlerce HDP'nin yerel yönetimler partisi DBP'nin Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in kayıp olduğu,"polisin öldürmüş olabileceği" konuşuldu.
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da bir açıklama yaparak Hurşit Külter üzerinden Kürt gençlere mesaj verilmek istendiğini ve direnişin artması gerektiğini söyledi, yani "sokak çağrısı" yaptı..
KERKÜK'TE ORTAYA ÇIKTI
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hurşit Külter'in birden Kerkük'te ortaya çıkmasını yazdı. Kendisinin de Hurşit Külteri arayanlardan olduğunu söyleyen Ahmet Hakan "salak konumuna düşürüldüklerini" itiraf etti.
"REZİL BİR ADAMSIN HURŞİT KÜLTER"
"Rezil bir adamsın Hurşit Külter" başlıklı yazısında "Hayatta olduğu bilgisini uzun süre kimseye ulaştıramadığını" söyleyen Külter'in anlattıklarının masal olduğunu vurgulayan Hakan, devamında şunları söylüyor:
"NEREDE OLDUĞUNU SORANLARI SALAK KONUMUNA DÜŞÜRDÜ"
"Size bir şey söyleyeyim mi? Bu Hurşit Külter denilen adam yüzünden bundan sonra hiç kimse gözaltında kayıplar için ‘nerede’ sorusunu soramaz.Çünkü bu adam...Kendisiyle ilgili kampanya düzenleyenleri, ben dahil “Hurşit Külter nerede” diye soru soranları, “Devlet öldürdü dağ gibi Hurşit’i” diye lügat paralayanları resmen salak konumuna düşürmüştür. “Rezil” demem o yüzden"