Geçmişte Ahmet Kaya için 'Vay şerefsiz' başlığı atan Hürriyet zamanında Mandela’ya da bakın ne yapmış? Hürriyet'in ırkçı manşetine Twitter'da tepki yağdı.
Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın vefatı Twitter'da günün en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Hürriyet gazetesinin 1992 yılında attığı ırkçı manşet de tekrar gündeme geldi.

MANDELA İÇİN HÜRRİYET'TEN IRKÇI MANŞET!

Mandela'nın 1992 yılında Atatürk Barış Ödülü'nü red etmesi nedeniyle Hürriyet'in manşetine çıktığı haberde efsanevi lider için "çirkin Afrikalı" başlığı atılmıştı.

Binlerce Kürt köyünün yakıldığı binlerce insanın "faili meçhul" adı altında kolluk kuvvetleri tarafından infaz edildiği yıllarda verilen ödülü red eden Mandela Hürriyet'in manşetinde ağır suçlamalara hedef olmuş, ırkçı bir ifade ile aşşağılanmıştı.

Haberin spotunda Mandela için "siyahi" değil "zenci" ifadesi kullanılırken efsanevi liderin PKK'nın etkisinde kaldığı iddia edilmişti.

'ÇİRKİN AFRİKALI'DAN 'VAY ŞEREFESİZ'E AYNI HÜRRİYET!

Twitter'da sert eleştirilere hedef olan Hürriyet gazetesinin Mandela manşeti Ertuğrul Özkök yönetiminde atılan diğer manşetleri de gündeme getirdi.

Ahmet Kaya için atılan "Vay şerefsiz" başlığı ile Mandela için atılan "Çirkin Afrikalı" başlığı arasında parelellik kurulan yorumlarda özgürlük temasını işleyen Hürriyet Marşı tiye alındı.

TWITTER'DA TEPKİ YAĞDI