Afrin'e operasyon için bütün hazırlıklar tamamlanmışken Türkiye'den bir son dakika hamlesi geldi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la birlikte operasyonun belki de kilit noktası olan Rusya'ya hareket etti. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov ile bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’ya gitti.

ZİYARET KRİTİK ÖNEME SAHİP: Akar ve Fidan'ın Rusya ziyaret Afrin operasyonu için çok kritik bir adım olarak niteleniyor. Zira Rusya, Türkiye'nin Afrin'de savaşacağı terör örgütü YPG ile işbirliği içinde olan ülkelerden biri. Bu ziyaret sonrası Afrin operasyonunun yapılıp yapılmayacağı konusunda önemli gelişmeler bekleniyor.

ABD'NİN AÇIKLAMASI TÜRKİYE'Yİ TATMİN ETMEDİ

Suriye sınırına YPG ordusu konuşlandıracağını açıklayan ABD dün geri adım atarak böyle bir niyetlerinin olmadığını açıklamışlardı. Ancak bu açıklama Türkiye'yi tatmin etmedi. Başbakan Binali Yıldırım, "Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir" dedi. Hemen ardından bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, ABD'nin yaptığı açıklamanın tatmin edici olmadığını söyledi.