FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Genelkurmay çatı davasının bugünkü celsesinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın eski koruması İsa Akın bomba gibi bir ifade verdi. Akın, Hulusi Akar'ın odasındaki panik düğmesine basmadığını açıkladı. 
Duruşmada salon karışınca mahkemeye başkanı 'sizin dırdırınızı mı dinleyeceğim' diyerek izleyicileri dışarı attırdı.
2015 Ağustos'unda bizzat Genelkurmay Başkanlığı'nda koruma olarak görevlendirildiğini belirten Akın, "O akşam 25 koruma varken Genelkurmay Başkanı enterne edildi. Korumalar görevini yapmadığı için bu utanç verici durum yaşandı" dedi. Koruma müdürü Binbaşı Yakup Ata izinli olduğu için yerine bakan Başçavuş Muharrem Uzun'u suçlayan Akın, şu bomba iddiayı ortaya
-"Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ekibi geldiğinde Mahir Eser şüphelendi, yukarı çıkıp, baktı. Sonra tüm korumalar makam katına çıktı. Polisler ifadelerinde 'silah çektik, ama bize engel oldular' diyerek, aksiyon katmaya çalışmışlar, ama böyle bir şey olmadı. Hepimiz katta amirimizin emrini bekledik. Aşağı inmemiz emrini veren koruma müdürü ve amirimiz Muharrem Uzun'dur.

Ne yapalım oğlum kendi adamlarımıza mı sıkalım?
-Genelkurmay Başkanını korumakla görevli amir tatbikat yapılıyor diyor. Mahir Eser tatmin olmuyor, ne olduğunu anlamak için yukarı
HULUSİ AKAR BUTONA NİYE BASMADI? 
İsa Akın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın odasına girebilme şartlarının belli olduğunu belirterek, "O akşam panik butona basılmadı. Basılsa ancak o zaman girebilirdik" dedi.

Koruma İsa Akın, Hulusi Akar'ın banyo ve dinlenme odasında buton bulunduğunu ve kolayca ulaşılabilir olduğunu kaydedip, basmış olsa kendilerinin hemen müdahale edeceğini söyledi.

çıkıyor. Bir süre sonra gelip, bana Levent Türkkan'ın Akar'a silah dayadığını gördüğünü söyledi. Bunu Muharrem Uzun'a anlatıp, 'derhal müdahale edelim' dedik. Ama o, 'Ne yapalım oğlum, kendi adamlarımıza mı sıkacağız? Tatbikattır' dedi.
-Muharrem Uzun tecrübesi ve görevi gereği olanları sorgulaması gerekirken, gelenlere yardım etmiş, Kara Kuvvetleri Komutanın yere yatırılmasını tüm koruma personeliyle izlemiştir. Tüm görüntülerde olduğu halde Muharrem Uzun niye tespit edilmiyor? Bu raporu hazırlayanlar onu koruyor mu?"
Korumalar kuzu kuzu yere yattı
Akın, 5-6 ÖKK personelinin silahlı teçhizatlı 13 korumayı nasıl teslim aldığını anlatırken de, "Koruma müdürü ve korumaların hiç direnmeden, kuzu kuzu yere yattığını görünce, ben de yattım" dedi. Görüntüleri inceleyenlerin raporunu reddettiğini belirten Akın şunları söyledi:  
Akar'ı kolundan tutup götüren darbeci
Akın'ın savunmasını tamamlamasından sonra Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Sabahtan beri Muharrem'e çakıyorsun, tamam.
Kimdir bu Muharrem Uzun?
"Muharrem Uzun bir emir vermeyince, herkes kaderiyle baş başa kaldı. Onu kim koruyor? Onu koruyanlar, korumaların görevini yapmasını istememiş olmalı ki, raporda bunlar yok. İzinli Koruma Müdürü Yakup Ata ertesi gün gelip, görevine başladığı halde gözaltına alındı, tutuklandı ve meslekten atıldı. Ama Muharrem Uzun göreve devam ettirildi."

Muharrem dışında darbeye karıştığını düşündüğün kimler var?" sorusunu yöneltince Akın, "Genelkurmay Başkanı’nı kolundan tutup götüren darbeci değilse, kimse değildir" karşılığını verdi.
Mahkeme başkanı 'dırdırınızı mı çekeceğim' deyip salondan attı
İsa Akın'ın avukatı masumlar tahliye edilmedikçe, yeni darbenin kapıda olduğu iddiasında bulununca salon karıştı. Bazı müştekiler, "Biz varız, biz varız. Fetö'nün köpeğisin" diye bağırdı. Başkan Dik, "Sizin dırdırınızı mı dinleyeceğiz? Yahu bilinçsiz bilinçsiz şey yapıyorsunuz" sözleriyle bu kişileri salondan çıkarttırdı.