İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, CNN Türk'te Başak Şengül'ün konuğu oldu. Erdem, ABD'nin FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için gerekli püf noktalarını paylaştı.

"ADİL YARGI İZLENİMİ VERİLMİYOR"
Uzman hukukçu özellikle Ergenekon davası sonrası Türk hukuk sisteminin batıda tutarsız olarak değerlendirildiğini ve bu nedenle suçluların adil yargılanacağı izleniminin verilemediğini söyledi.

ULUSLARARASI HUKUK SİSTEMİ İDAMA MESAFELİ YAKLAŞIYOR
Erdem'e göre idam cezasının getirilmesi AB ülkeleriyle Türkiye arasında yapılan suçluların iadesi anlaşmasına aykırı. Amerika'da idam cezası var. Ancak bazı eyaletlerde yok. Bununla birlikte uluslararası hukuk sisteminde idam cezasına mesafeli yaklaşılıyor.

GÜLEN'İN İADESİ İÇİN İKİ GEREKLİ YÖNTEM
Ayrıca idam cezasıyla ilgili Türkiye'deki söylemler de Erdem'e göre Türkiye'nin adil yargı sisteminin dünyada sorgulanmasına neden oluyor. Henüz bir yargı işlemi yapılmamışken meydanlar istiyor diye bazı şüpheliler için idam getireceğiz söylemi Türk yargısına olan güveni zedeliyor.
Tüm bunların ışığında Erdem'e göre Gülen'in iadesi için, idam cezasının gündemden düşürülmesi ve başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakan olmak üzere önemli yetkililerin adil yargı vurgusu yapmaları. Eğer bu yapılırsa Erdem'e göre FETÖ elebaşı Gülen Türkiye'ye iade edilir.