Binek araçlara kendi teknolojisi uygulayarak onları tamamen elektrikle çalışan araçlar haline getiren Derindere Motorlu Araçlar (DMA), yeni elektrikli Toyota Corolla modellerini satış ve kiralamaya sundu.

ŞARj ÜNİTELERİ ARABANIN İÇİNE YERLEŞTİRİLDİ

DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, yeni modelde şarj ünitelerini arabanın içerisine yerleştirdiklerini belirterek, böylece bu araçları her yerde şarj etme imkanının bulunduğunu söyledi.

İSTANBUL - ANKARA 6 LİRA

Yeni modelde bir dakikalık şarjla 4,5 kilometre mesafe alınabildiğini ve aracın 90 dakika içinde tamamen şarj olabildiğini aktaran Yol, elektrikli araçla İstanbul-Ankara arasının 6 liralık bir elektrikle gidilebileceğini ifade etti.

(DMA, Toyota corolla modellerini kendi teknolojisi ile elektrikli araca çeviriyor)

MENZİLİ 400 KM’YE ÇIKIYOR

DMA tarafından verilen bilgiye göre, yeni elektrikli modelde 37 kilovatsaat (kWh) lityum bazlı bataryalar ve 62 kilovat (kW) sürekli (85 kW maksimum) güç üretme kapasiteli bir elektrik motoru kullanıldı. 37 kilovatsaat bataryalarla donatılmış araç, tam dolu şarjda ve gerçek yol şartlarında 280 kilometrelik menzil sunarken; isteğe bağlı olarak sunulan 50 kilovatsaatlik batarya paketiyle donatılan araç ise menzilini 400 kilometrenin üzerine çıkarıyor.