Yargıtay, Hıncal Uluç kararını bozdu, 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Defne Joy Foster'in ölümünden iki gün sonra Uluç, "Su testisi su yolunda kırılır" başlıklı bir yazı kaleme almış, Foster'in ailesi tarafından tazminat davası açılmıştı.Mahkeme daha önce 20 bin TL cezaya karar vermişti.
Hıncal Uluç, sunucu Defne Joy Foster'in 2 Şubat 2011 yılında Kerem Altan'ın evinde ölü bulunmasından 2 gün sonra, 'Bu Nasıl Bir Mahalle Baskısıdır?' başlıklı yazısında, "Aldatılan bir koca ve unutulan bir bebek. Ama böyle bir insana öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin. Defne'nin ölümü tipik bir su testisi su yolunda kırıldı olayıdır" ifadelerini kullandı. 

AİLESİ 100 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ 

Yazının yayınlanmasının ardından Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ile annesi Hatice Foster, mahkemeye başvurarak Uluç hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açtı. Aile, kişilik haklarının, aile ve özel hayatlarının dokunulmazlığının açık ve net bir şekilde ihlal edildiğini ileri sürdü. 
 
HAKİM: BİR BEBEĞE KALABİLECEK EN AĞIR YAZI
 
İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Eylül 2011 günü yargılamaya son vererek Uluç'un Foster'ın ailesine toplam 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Hakim Nesrin Merih Göçer, kararda Foster'in bebeğine annesiyle ilgili bırakılan en ağır yazılı belgelerden biri olduğunu, genç kadının ailesinin bu yazıyla incineceğini düşünmesi gerektiğini de belirtti. Ancak sonuçtan memnun kalmayan her iki taraf da kararı temyiz etti. Foster'ın eşi ve annesi tazminat miktarının yükseltilmesini, Uluç ise reddini istedi. 
 
MAHKEME YARI YARIYA İNDİRDİ

Bozma kararı doğrultusunda İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeniden ele alınan dosyada Hıncal Uluç, yeniden kusurlu bulundu. Mahkeme, bu kez Uluç’un Foster’in hem annesi hem de eşi için 5’er bin TL olmak üzere toplam 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Duruşmaya avukatı Ayşegül Mermer ile birlikte katılan Defne Joy Foster'ın annesi, karardan duyduğu üzüntüyü dile getirmek için hakime, "Ben anneyim, sizin böyle bir şey başınıza gelmiş olsaydı" diye seslendi. Bunun üzerine hakim, duruşmanın bittiğini belirterek Foster'ın avukatını uyardı.