Olay ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde savcılık talimatı ile 3 kişi gözaltına alındı.
Bir kısım basının "Ramazan'da alkol kullandılar diye saldırıya uğradılar"diye lanse ettiği olayların mahallede ikamet edilen Z.B isimli genç kadına laf atılıp küfredilmesi ile başladığı öğrenildi. Emniyette alınan ifadeler gerçeği ortaya çıkardı.
O KADINA ATILAN LAF ÜZERİNE OLAYLAR BAŞLADI
Mağdur kadın Z.B., 17 Haziran günü akşam 18.30-19.00 sularında Tophane'de oturan annesinin evinden çıktığını, oturduğu mahalleye geldiğinde plakçının önünden geçerken kalabalık ile oradan geçen bir araba arasında sıkıştığını belirtti. Bu sırada kalabalıktan bir kişinin kendisine hakaret ve küfür ettiğini kaydeden Z.B.,"Ne haliniz varsa görün" diyerek olay yerinden ayrıldığını, olaya mahalle bakkalı ve bina görevlisinin de şahit olduğunu kaydetti. Evine geldiğini ve iftara gelen eşinin moralinin bozuk olduğunu fark edince kızının babasına olayı anlattığını, kendisinin de yaşadıklarını eşine söylemek zorunda kaldığını belirten Z.B,, "Eşim onları uyarmak için evden çıktı. Sonrasına şahit olamadım" dedi.