Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB), sokağa çıkma yasaklarına karşı 29 Aralık'ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

OPERASYONLARA KARŞI İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Geçen hafta basın toplantısıyla bir günlük iş bırakmaeylemini duyuran DİSK, KESK ve TMMOB, tüm üyelerini 29 Aralık Salı günü iş bırakma eylemine davet etmişti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DEĞİL, HÜKÜMETE TEPKİ

Üç kurumun ortak açıklaması ve iş bırakma eylemine çağrısında şöyle denilmişti:

“Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir. Tüm illerde yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla da AKP'nin savaş politikalarına karşı çıkan emek ve demokrasi güçleri sindirilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizi uçuruma sürükleyen bu gelişmelere seyirci kalmayacak, siyasi iktidarın uyarılması için demokratik tepkilerimizi kapsayan üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz!''