Hakkari Yüksekova’daki hendek ve barikatların kaldırılması için 14 Mart’ta başlatılan, “Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle operasyonu”nda, HDP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde PKK ile işbirliği içinde hile yaptığını açıkça ortaya koyan deliller bulundu.  Kademe kademe hendek ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlarda girilen bir hücre evinde bir silah ve patlayıcının yanı sıra, 1 Kasım 2015’te düzenlenen genel seçimlerde kullanılan oy pusulaları ele geçirildi. Pusulaların HDP sütunlarına evet mührü basıldığı, zarfa konulmak üzere katlanıp hazır edildiği tespit edildi.

SAHTE OY PUSULALARI ELE GEÇİRİLDİ

Şehit Ramazan Gülle operasyonu tüm hızıyla devam ederken ele geçirilen örgütsel mühimmat malzemelerin  ve dokümanların fotoğrafları da basınla paylaşıldı. Bu fotoğraflar içerisinde en dikkat çekici olan ise baskın yapılan bir evde ele geçirilen oy pusulaları oldu. Seçim pusulalarının HDP’nin isminin altındaki daireye evet mührü vurulmuş ve katlanmış bir şekilde olduğu açık bir biçimde görülüyor. HDP, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Yüksekova’da adete rekor kırmıştı. HDP, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması vasıtasıyla hazırlanan sahte pusulalarla 7 Haziran’da yüzde 94,01, 1 Kasım’da ise yüzde 93,7 oy almıştı.

TÜNELLER VE BARİKATLAR KAPATILIYOR

PKK’lılara yönelik düzenlenen temizlik operasyonları kapsamında, eli kanlı teröristlerin kaldıkları evlerin içinde mevzi yaptıkları, tünel açtıkları ve kapı girişlerine çok sayıda patlayıcı yerleştirdikleri tespit edildi. Kararlılık ve azimle yürütülen operasyonda barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzakların imhası amacıyla güvenlik güçlerince ayrıntılı arama tarama çalışması yürütülüyor.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Bu aramalar neticesinde eylemlerde kullanmak üzere hazır hale getirdiği çok sayıda el yapımı bomba ve EYP düzeneği de ele geçirildi. Güvenlik güçlerince devam ettirilen operasyonun, Yüksekova’daki son teröristin de etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceği bildirildi.