İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde toplanan öfkeli kalabalık, ülkede son günlerde artan terör olaylarından sorumlu tuttukları Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ilçe başkanlığını ateşe vermeye çalıştı. HDP'nin tabelasının söküldüğü ve binanın camlarının kırıldığı olayların ardından toplanan HDP'liler bu sefer kendilerini koruyan polise taş sopa ve havai fişek ile saldırdı.

LASTİK YAKTILAR

Eski Çamlık semtinde, dün akşam saatlerinde toplanan binlerce kişi, saat 19.00 sıralarında, ellkalabalık burada lastikleri ateşe verirken binanın da camlaerinde Türk bayrakları ile Eskiizmir semtindeki HDP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya doğru yürüyüşe geçti. Bina önüne gelen öfkeli rını kırıp HDP tabelasını indirdi. Olayların duyulması ile parti binasına çok sayıda polis ekibi sevk TOMA ve akrep adı verilen hafif zırhlı araçlar sevk edildi.

GÖSTERİCİ GRUPTAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerine gelen polis ekipleri bina güvenliğini alırken, HDP binasında mahsur kalan partililerin sağlıklı bir şekilde tahliyelerini sağladı. Bu sırada gösterici grupta yer alan sağ görüşlü 6 kişi çıkan olaylar nedeni ile polis tarafından gözaltına alındı.

TWiTTER'DAN DESTEK İSTEDİLER

Bu sırada olayların duyulması ile twitter üzerinden paylaşım yapan bazı kişiler Karabağlar HDP İlçe binasının yakılmak istendiğini, içeride mahsur kalan 20-30 kişinin can güvenliğinin olmadığını belirterek, Karabağlar HDP'nin savunulması için HDP İl Örgütü'nun halkı oraya çağırdığını ileri sürdü.

HDP'LİLER POLİSE SALDIRDI

Öte yandan olayı duyan Gaziemir İlçesi Binbaşı Reşat Mahallesi'ndeki HDP sempatizanları bindikleri araç ile Karabağlar HDP İlçe Binasına gelmek istedi. Olay yerinin yakınında araçtan inen grup, yüzü maskeli bir şekilde gelerek parti binasının bulunduğu meydanda güvenlik önlemi alan ve sağcı grubu meydana sokmamak için mücadele eden polise taş sopa ve havai fişek ile saldırdı.

Çıkan olaylarda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru hafif şekilde yaralanırken, çevrede oturan mahalle sakinleri müdahale sırasında kullanılan biber gazından etkilendi. Polis çevre güvenliğinin sağlanması için meydanı araç trafiğine kapatırken sabaha kadar nöbetin devam edeceğini bildirdi.