Hatipoğlu vekil adaylığı ile ilgili konuştu

AK Parti’den Diyarbakır belediye başkan adayı olacağı iddiaları ile gündeme gelen ekranların en dikkat çeken ilahiyatçısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, alacağı karar ile en çok merak uyandıran isimlerden biri.

Cuma günü televizyon programında belediye başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan  Hatipoğlu haberlerle ilgili olarak "Medyada birkaç gündür belediye başkan adaylığım ile ilgili haberler çıkıyor. Sevgili Başbakanımız bu konuda bir açıklama yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Ben de Salı günü bir basın açıklaması yapacağım.  Sevgili Başbakanımızla görüştüm, onu zaten ayrı bir yere koyuyorum. Kendisiyle özel bir muhabbetim var. Bunu da herkes bilir. Onu partiler üstü, siyasi tercih üstü, onun kişiliğini, şahsını seviyorum" demişti.

SOSYAL MEDYA BU VİDEOYU KONUŞUYOR

Hatipoğlu geçen bayramda, A Haber'de Bayram Özel programına konuk olmuş ve siyasetten neden uzak durduğunu açıklamıştır.

Diyarbakır'dan AK Parti adayı olup olmayacağı henüz netleşmeyen Hatipoğlu sosyal medyada son günlerde yeniden paylaşılan o videoda siyasetten her zaman kaçtığını dile getirmiş ve "Aday olduğumda sonuç alacağımı biliyorum. Diğer partilerin adaylarının ailelerinin bile bana oy vereceğini biliyorum. Geleceği Allah bilir, ama aday değilim. Aday olsaydım çoktan müracaat etmiş olurdum." demişti.

"ADAY OLSAM, SONUÇ ALIRIM"

"Bugün eğer isterseniz bir yerde belediye başkanı da olursunuz bir yerde, milletvekili de olursunuz, ilerde bakan da olursunuz. Bunlar olabilir şeylerdir. Ben hep şunu hesap ettim bugüne kadar; Bunlara geldiğimde de çok iyi sonuçlar alacağıma da inanıyorum, çünkü çalışkanım tutuğum şeyi kopartırım sonuna kadar da götürüm. Kitlemi de çok iyi tanıyorum. Mesela Diyarbakır'da havaalanında bile insanlar niye aday olmuyorsun diye kızıyorlar.

Aday olduğumda sonuç alacağımı biliyorum. Biliyorum çünkü şehre gidip geliyorum, insanlarla görüşüyorum. Diğer partilerin adaylarının ailelerinin bile bana oy vereceğini biliyorum. Bildiğim şeyler var çünkü. Geleceği Allah bilir, ama aday değilim. Aday olsaydım çoktan müracaat etmiş olurdum."