Güneş gazetesi haberine göre, terör örgütü PKK'nın bir hain planı daha deşifre oldu. Doğu ve Güneydoğu’daki hastanelere 'personel' adı altında sızan terör örgütü yandaşları, yaralı halde tedaviye gelen güvenlik güçlerinin iyileşmemesi ve durumlarının daha da kötüye gitmesi için elinden geleni yapıyor. 

TERÖRİST EL ÜSTÜNDE 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun olarak bulunan terör örgütü yandaşı personel, yaralı güvenlik personeliyle neredeyse hiç ilgilenmiyor. Hastaneye gelen polis ve askerlerin sağlık durumu tedavi olamamaları nedeniyle daha da ağırlaşıyor. Bu durumdaki güvenlik görevlilerin ağır şartlar altında başka şehirlere nakledilmek zorunda kaldığı hastanede, teröristler ise el üstünde tutuluyor. 

AKRABALARI DAĞDA 

İç hastalıklar bölümü sorumlusu Y. O., Anestezi Sorumlusu N. B. gibi birçok doktor ve hemşire, sosyal medya hesaplarından PKK’ya açıktan açığa destek vermekten geri durmuyor. Terör örgütüne destek vermeyen personel ise tehdit ediliyor. Terör örgütü yandaşı hastane personelinin birçok akrabası ya dağda ya da şehirdeki yapılanmalarda yer alıyor. 

CİZRE'DE POLİSLE ÇATIŞTI 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi’de sağlık personeli olarak çalışan Aziz Yural isimli terörist, 5 gün önce özel harekatçılarla girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti. Yural’ın daha önce, PKK’nın güvenlik güçlerine düzenlediği saldırılarda hem sağlıkçı hem de nişancı olarak görev aldığı ortaya çıktı. 

YARALI POLİSE BAKMADILAR

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralanan polis memuru Yavuz Demirkol, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki skandal uygulamayı bir bir anlattı.

Derin yaralarına rağmen hastanede kaldığı sürede ciddi bir tedavi göremediğini belirten Demirkol, teröristlerin ise her türlü müdahale uygulanarak iyileştirildiğine şahit olduğunu aktardı.