Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tanker ile saldırı düzenledi.

İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü aracı İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmanın sürdüğü ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede çatışmalar devam ediyor.

1 ŞEHİT, 27 YARALI VAR

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocuklarının da bulunduğu öğrenildi.

Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da büyük hasar meydana geldi. Yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından askeri helikopterler ve bölgeye ulaşan ambulanslarla alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne nakledildi. Hani'ye sevk edilen UMKE ekipleri de ağır hasar alan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırının ardından ilçede elektrikler ile, telefon ve internet hatları da kesildi.
Hani'de Jandarma karakoluna bomba yüklü tankerle saldırı düzenlendi: 1 şehit, 27 yaralı