Seçimlere günler kala, birçok vatandaşın evinde hiç tanımadığı seçmenlerin olduğu şikayetleri çığ gibi büyüyor.
"İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NE VE MUHTARA BAŞVURDUM, BİR ŞEY YAPILMADI"

Tam 21 yıldır Ankara Dikmen'de evi olan Feriza Tamer'in evinde 3 seçmen olmasına rağmen, 4 seçmen kağıdı geldi. Zeliha Selçuk Gönen adındaki kadın seçmeni tanımadığını belirten Feriza Tamer, "1993 yılından bu yana bu evde oturuyoruz. Ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Ev bizim, nasıl oluyor da bizim evimize hiç tanımadığımız birini seçmen olarak yerleştirebiliyorlar. İl Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdum, muhtara başvurdum ama hiç bir şey yapılmadı." dedi.

"MUHTARA GİTTİM BÖYLE BİRİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER"

8 yıldır Ankara Ayrancı'da oturan öğretmen Mehriban Şengül de aynı konudan şikayetçi. Seçimde sandık görevlisi olan Mehriban Şengül, hanesinde seçmen olarak kaydedilen kişiyi merakla beklediğini söyledi. Şengül, "2006'dan beri bu evde kiracıyım 8 yıldır bu evde oy kullanıyorum ama bu yıl evime hiç tanımadığım seçmenler yerleştirilmiş. Önce acaba bizden önceki oturan kiracı ikametini mi taşımadı diye düşündük ama, ev sahibime sordum o da tanımıyor. Muhtarlığa gittim böyle birinin olmadığını söylediler. Ayrıca 8 yıldır böyle bir şey olmamıştı. Bir yanlışlık olsa taşındığım ilk yıldan bu yana seçmen kağıtları buraya gelirdi. Burada 3 seçimdir oy kullanacağım, daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Milli Eğitim'de öğretmenim, seçimde sandık görevlisi olarak da çalışıyorum, doğrusu bu kişi gelip oy kullanacak mı merakla bekliyorum. Hayır olmayan kişilere nasıl seçim kartı gelebiliyor. Bu bir yana benim tanımadığım bir kişinin benim hanemde kayıtlı gösterilmesi beni oldukça rahatsız ediyor." diye konuştu.

SON BİN 28 NUMARA, SEÇMEN KARTINDA 30 BİLE VAR"

Çankaya Anıttepe Onur Sokak mahalle muhtarı Ufuk Kablan, gelen bazı seçim kartlarındaki adreslerin olmadığını kaydetti. Muhtar Ufuk Kablan, "Bizim bu sokakta en son bina 28 numara. Ama bize gelen seçmen kartları arasında 30 numara bile var. Hayır öyle bir bina yok ki.. Şu an seçim çalışmalarımız var ama seçim sonrası suç duyurusunda bulunacağım. Burayı kim tanımlamış, nasıl tanımlamış, Numaraj bölümü bunu ne zaman verdi, kim verdi, bu büyük bir hata." ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA 52 BİN 780 SEÇMEN FAZLADAN EKLENDI

'Temizsecim.org' adresine göre Ankara'da Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde olmamasına karşın YSK listelerine 52 bin 780 seçmenin fazladan eklendiği belirtildi. Ayrıca aynı raporda 2014 Yerel Seçimi öncesinde Ankara listelerinden 165 bin 703 seçmenin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde olmasına karşın düşürüldüğü de vurgulandı.

Temizsecim.org sitesinde söz konusu araştırmada şu ifadeler kullanıldı: "Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, taşındıkları halde adreslerini yeni oturdukları nüfus müdürlüklerine bildirmeyen 682 bin 161 kişinin havuza düştüğünü ve seçmen listelerine yazılmadıkları için oy kullanamayacaklarını bildirmiştir. Bu sonuçtan, Ankara'da yaklaşık 46 bin 659 kişinin seçmen olduğu halde adreslerinde kaydı olmadığı için havuza düştüğü anlaşılmaktadır. Sonuçta, Ankaralı seçmenin sandık seçmen listelerinde olması gerektiği halde listelerden düşürüldüğü görülmektedir. Yine ilçeler bazında bakıldığında özellikle Çankaya Ilçesi listelerinden 62 bin 471 seçmenin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde olmasına karşın düşürüldüğü, ayrıca Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde olmamasına karşın YSK listelerine 6 bin 163 seçmenin fazladan eklendiği görülmektedir. Yukarıda tespit edilen bu sonuçlar 2014 Yerel Seçimini etkileyecek büyüklüktedir. Bu sonuçlar ilgili resmi kurumların yayınladıkları istatistiklerin çeliştiğini bir kez daha göstermiştir."