Terör örgütü PKK 7 Haziran seçimlerinin ardından bir çok ilde hain saldırılar düzenlerken halktan destek göremedi. Terörden bıkan halk telefonlara sarıldı. Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Mardin’de binlerce ihbar telefonu yağdı. Şırnak’ta eylül ayında 25 bin, Hakkari’de 30 bin ihbar yapıldı. İhbarlar sonucu örgüte büyük zayiat verildi. Yüzlerce Kalaşnikof, el yapımı patlayıcı ele geçirilirken 200'den fazla  kişi de gözaltına alındı. 

PKK DESTEK BULAMADI

PKK dağ kadrosundan bir çok adamının şehire inerek silahlı eylemler düzenlenmesi, HDP yöneticilerin sözde “Özyönetim” ilan etmesi bölge halkını terör batağının içene zorla çekti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eylemler sürerken halkın ayaklanmasını bekleyen PKK, bölge halkından destek göremedi. Hain saldırıların ardı arkası kesilmezken PKK’ya asıl darbenin halk tarafından verildiği ortaya çıktı. 

İhbarla yapılan bazı operasyonlar

27 Temmuz 2015  Diyarbakır'da olay yerinde E.G isimli bir kişiden 1 piyade tüfeği ele geçirdi.  20 Ağustos 2015 Hakkari İl Jandarma ekipleri operasyonda 5 PKK’lıyı etkisiz hale getirdi. 26 Ağustos 2015 Mardin'de M16 uzun namlulu tüfek, mühimmat ele geçirildi.  29 Ağustos 2015  Şırnak polisi yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, 18 adet Kalaşnikof silah ele geçirdi. 

İhbar yağdı

Şırnak’ta Haziran ayında 250, Temmuz ayında 3 bin 500, Ağustos ayında 5 bin 500, Eylül ayında ise bu rakam 5 bin 600’ çıktı. Hakkari'de eylül ayı içerisinde güvenlik güçlerine 30 bin ihbar telefonu geldi. Bu telefonların büyük bir bölümü de dolu çıktı. 

200 kişi gözaltına alındı

Yapılan ihbarlarının çoğunun terör olayları ile ilgili olduğu kaydedilirken her ihbara güvenlik güçleri tarafından titizlikle bakılmış. Güvenlik güçleri bölge halkından gelen ihbarlar ile tonlarca patlayıcı, Kalaşnikof, el bombası, el yapımı patlayıcı, mayın, bomba düzenekleri, PKK dağ kadrosu için hazırlanan lojistik destekleri ele geçirildi. 200’den fazla kişi de gözaltına alındı.