Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Apaydın, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü işletmecilerinin bir an önce hayata geçmesini beklediği, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devletin katkı vermesine ilişkin yönetmelik çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 65 yaş ve üstü vatandaşların özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esaslarının en geç 7 Ekim 2015 tarihinde belirlenerek Resmi Gazete'de yayınlanacağını kaydeden Apaydın, “Bu kapsamda yönetmeliğin hayata geçirilmesi için girişimlerimiz sonucu yapılan toplantı özel halk otobüsü işletmecilerine kanunun çıktığı tarihten itibaren ödeme yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çağrısı üzerine bakanlıkta gerçekleştirilen özel halk otobüsçü esnafının uzun süreden beri 65 yaş ve üstündeki vatandaşları katkı almadan yapılan taşıma hizmetine devlet desteği ile ilgili görüşmelerin olumlu sonuçlanması esnafımız arasında sevinçle karşılandı. Yönetmeliğin çıkması ile otobüsçü esnafının yaşadığı mağduriyet ortadan kalkmış olacak” dedi.

“ÖDEMELER 7 NİSAN 2015 TARİHİ BAZ ALINARAK YAPILACAK”
Özel halk otobüslerine yapılacak gelir desteğine ilişkin çıkarılan kanunun aslında devletin anayasal bir yükümlülüğünün yerine getirilmesi olduğunu kaydeden Apaydın, şunları söyledi;

“Anayasa’nın 173 üncü maddesi; devletin esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır’ der. Bugün hemen hemen tüm şehirlerimizde, halk otobüsü işletmelerinin vermiş olduğu hizmetlerin tamamı kayıt altında olup, bu faaliyetlerde bulunan esnafımız, tüm vergilerini tam ve günü gününe devlete ödemektedir. Bu nedenle gelir desteği ile ilgili yapılacak düzenlemeler, kayıtlı ekonomiyi teşvik edici hakkaniyet ölçüsünde yapılması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Konuyla ilgili yapılan toplantıda, ‘Yönetmeliğin 7 Ekim 2015 tarihine kadar mutlaka Resmi Gazete'de yayımlanacağı’ dile getirildi. Özel halk otobüsçülerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için ödemelerin başlangıç tarihi olarak söz konusu kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığı 7 Nisan 2015 tarihinin esas alınacağı açıklanması camiamızda olumlu karşılanmıştır.”
Halk otobüsleri 65 yaş ve üstünü artık ücretsiz taşımayacak 65 yaş üstü,halk otobüsleri,ücretsiz seyehat,yolcu