Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi Fatih Camiiyakınlarında esnaflardan haraç isteyen şahıslar ile esnaflar arasında gündüz saatlerinde silahlı, sopalı, bıçaklı ve taşlı kavga yaşandı. Yaşanan kavgada 8 kişi yaralanmış 10 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Polis ekipleri gece saatlerine kadar olay yerindenöbet beklerken esnaftan haraç istedikleri iddia edilen kalabalık bir grup Fatih Mahallesinde bulunan polis merkezine tabanca, pompalı av tüfeği ve taşlarla saldırdı. Polis telsizlerinden saldırıya uğradık anonsları gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri saldırının yapıldığı polis merkezine gelirken saldırıyı gerçekleştiren grup silahlarıyla beraber gecenin karanlığında kayıplara karışırken mahalleli ellerine aldıkları, sopa, kaza, kürek, taş ve kesici aletlerle sokağa dökülerek polis merkezine saldırıyı gerçekleştiren ve esnaftan haraç isteyen grubu yakalayıp linç etmek istedi.

Olay yerine gelen Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, mahalle halkını uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı sakinleştirme çalışmaları sonrasında mahalle halkı ellerine aldıkları sopa, kaza, kürek, taş ve kesici aletlerle evlerine geri döndü. Mahalle halkı esnaftan haraç isteyen ve polis merkezine saldıran gurubun Adıyaman’dan atılmasını, atılmaması halinde şahısların ikametlerine baskın yapacaklarını olayın hiçbir şekilde bitmeyeceğini vurguladılar.