Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı..
Vahid Halilhodzic, Lig TV'de yayınlanan "Pazartesi Gecesi Futbolu" konuk olarak açıklamalarda bulundu.
Karabükspor yenilgisinin ardından uyuyamadığını ve çok az yemek yiyebildiğini söyleyen Halilhodzic, başarı için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, "Cezayir'le Dünya Kupası 3 yıllık bir çalışmanın sonunda gelen bir meyveydi. Şu anki takımım aynı şekilde değil. 1 aylık çalışmanın ardından bu takımla başlayabildik. Elimde sihirli bir güç yok. 2 buçuk aydan bu yana Trabzonspor'un başındayım. Çok büyük güçlüklerle karşılaştık, takımı % 90 yeniledik. Bu yenileme olayı çok gecikti. Dün akşam başkanımız ve taraftarlarımız gibi ben de büyük hayal kırıklığı yaşadım. Yarın bu sorun çözülmeyecek, zaman alacak. Ben daha önce de böyle sorunlar yaşadım. Ama başarı gelecektir, bunu biliyorum. PSG'de de ilk dönemim pek iyi değildi ama sonrasında başarılar kazandık. Başarı için zaman gerek. Ben bu başarının 3 gün sonra gelmesini isterim ama bu istemekle olmuyor, çalışmakla oluyor" diye konuştu.

"Tuhaf tuhaf şeyler oluyor"
Tribüne gönderilesiyle ilgili de konuşan Boşnak teknik adam, "Trabzonspor'a geldiğimden bu yana iki kez tribüne gönderildim. Buraya gelmeden önce kariyerimde yalnızca 1 defa tribüne gönderildim. Tuhaf tuhaf şeyler oluyor" ifadelerini kullandı.
"Kaybettiğim zaman hasta oluyorum"
Başarılı olmak için çok çalıştığını ifade eden Halilhodzic, "Başarı çalışarak gelir. Mesleğime aşığım, mağlubiyetten nefret ediyorum. Maç kaybettiğim zaman hasta oluyorum. Dün çok sinirlendim, mutsuzdum ve bu yaşadıklarımı gizleyemiyorum" dedi.
Neden "ihanet" dedi?
Karabükspor yenilgisi sonrası söylediği 'ihanet' kelimesinden çok polemik yapıldığını söyleyen Halilhodzic, şöyle devam etti:
"Ben bu kelimeyi dün kaybettiğimiz maçın öneminden söyledim. Bu maça çok iyi hazırlandık. Başkanımız soyunma odasına kadar gelerek primi çift primi yapacağını söyledi. Maça yaptığımız çalışmaları değerlendirince maçta sergilediğimiz oyunun muhasebesini yaptım. Takımım elinden geleni yapmadı bu maçta. Bazı oyuncuların daha verimli oynamalarını, oyun planımıza sadık kalmalarını beklerdim. Bunun yapılmaması benim için ihanettir. Ben düşündüğüm şeyleri dile getiririm.
Maç sonrası bunları düşündüm ve taraftarımızın da bunları dile getirdiğini duyduğum için gidip taraftardan özür diledim. Ben kendimi öne sürerek takımı korudum. Böyle zamanlarda ilk sorumluluk hocanındır. Hayatım boyunca hiçbir oyuncumu medyanın önünde eleştirmedim ama soyunma odasına hesap sorulur. Maçtan önce verdiğim görevler yerine getirilmedi. Ben bunun hesabını soyunma odasında sordum. Evet sorumluluk benim ama görevler yerine getirilmiyorsa hesabını da sorabilirim."
"Soyunma odasında konuşulanların sızması ihanet"
Maçtan sonra oyuncularla konuşmadığını, çarşamba yapılacak ilk idmanda konuşacağını belirten Halilhodzic, "Bazı oyunculara verdiğim fırsatlar var. Bu fırsatları daha iyi değerlendirmeleri gerekirdi. Takımla konuşmamız gayet doğal. Ne konuşuyorsak soyunma odasında kalmalı. Soyunma odasında konuşulanların basına sızmasını ihanet olarak görüyorum. Buna tahammülüm yok" diye konuştu.
"Yüzde 101 Trabzonspor'a konsantreyim"
8 sene önce başkana söz verdiği için Trabzonspor'a geldiğini belirten Halilhodzic, "Onun için, takımın kazanmasını çok istiyorum. O da zor anlar yaşıyor, ben de zor anlar yaşıyorum. Bütün tekliflere ve cazip paralara rağmen sözümün arkasında durdum ve sayın başkana yardım etmek için buradayım. Şu anda bu durum pek olağan bir durum değil ama ben söz verdiğim zaman sözümün arkasında dururum. Yüzde 101 Trabsonspor'a motiveyim" dedi.
"Sıkıntım yıldızlarla değil..."
Yıldız oyuncularla sorun yaşamadığını belirten Boşnak teknik adam, "Drogba, Yaya Toure, Pauleta gibi oyuncularla çalıştım ama problemim olmadı. Az çalışan oyunculara memnuniyetsizliğimi dile getiririm ve hemen belli ederim. Çalıştığım yıldız oyuncularla halen görüşürüm. Benim sıkıntım yıldızlarla değil de kendini yıldız sana oyuncularla" diye konuştu.
Malouda için çarpıcı sözler
Malouda'nın takımdan ayrılışı ile ilgili de konuşan Halilhodzic, "Malouda hem sportif hem de insani anlamda hayal kırıklığı. Kulübe ve başkanımıza çok zarar verdi. Sözleşmesine ben el attım düzeltmek için, yardımcı olmak istedim ve bu yardımımın ertesi günü 'takım ve oyuncular umrumda değil' diye kelimeler kullandı. Bunun arkasından başkana, Malouda'nın hemen gönderilmesini söyledim" ifadelerini kullandı.
"Vahid burada ne yapıyorsun?" dedim
Çarpıcı açıklamalarına devam eden Halilhodzic: "Dün maçtan sonra kendime; 'Vahid burada ne yapıyorsun?' dedim" ve "Başkan 'Yolları ayırmalıyız' derse, oturur yemek yeriz. Hesabı kim öder bilmem ama arkadaşça yollar ayrılır" diye konuştu.