Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin 7 Ağustos'ta saat 10.00 sıralarında yol kontrol ve mayın araması faaliyeti yaptığı Hakkari-Çukurcakarayolunun 48. kilometresindeki Simoka Tepe mevkisinde patlama meydana geldiği hatırlatıldı.

Emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından yapılan olay yeri incelemesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yol kenarına yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, arama ekibinin fark etmesi üzerine teröristler tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen Olay Yeri İnceleme Timi ve patlayıcı madde imha unsurları tarafından patlama olan yolun karşı şeridinde yol kenarında ikinci bir el yapımı patlayıcı düzeneğinin olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı madde düzeneği olay yerinde Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra etkisiz hale getirilmiştir. Olay bölgesinde yapılan araştırmalar sonucu patlama noktasına yaklaşık 25 metre mesafede yamaç üzerinde 2 adet mutfak tüpü, 3 adet el yapımı patlayıcı ve düzenek kurmakta kullanılan malzemeler tespit edilmiştir. Bahse konu tüp ve patlayıcılar da yerinde imha edilmiştir. Hakkari-Çukurca karayolunda gerekli tedbir alınmış olup trafiğin kontrollü şekilde tek şeritten akışı sağlanmaktadır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."