Alman basınında çıkan haberlere göre, mahkeme heyeti başkanı Manfred Dauster'ın söz konusu tişört ile poz verdiği fotoğraflar, bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabında yer alıyor.
Hakimin Fatih Sultan Mehmet tişörtü tartışma yarattı
Dauster'in, bir doğum günü eğlencesinde çekilen fotoğrafları 2013 yılının Temmuz ayında sosyal paylaşım sitesine koyduğu belirtilen haberde, Dauster'in davada taraflı olup olmadığı sorusu soruldu.

Harun P'nin "Junud Al-Sham" terör örgütü üyesi olarak 
Suriye'deki savaşa katıldığı suçlamasıyla yargılanacağı davada mahkeme heyetinin başkanlığını yapacak Dauster'ın ise söz konusu tişört hakkında yorum yapmadığı belirtildi.

Mahkeme sözcüsü Andrea Titz, hakimlerin özel olarak çektirdiği fotoğraflar hakkında yorum yapmadıklarını vurgulayarak, Dauster'ın bu konudaki tarafsızlığı hususunda herhangi bir şüphe bulunmadığını kaydetti.

Davanın başlamasına kadar Dauster'a karşı reddi hakim talebinde bulunulacağı yönünde herhangi bir belirti bulunmadığı bildirildi.

Federal Savcılığın hazırladığı iddianamede, Harun P'nin Suriye'deki kamplarda 
eğitim gördüğü, şubat ayı başında bin 600 aşırı dinciyle Halep cezaevi'ne ağır silahlarla saldırdığı ve 300 kişiyi kurtardığı belirliyor.

Harun P'nin bunun yanı sıra "Junud Al-Sham" sorumlularına Suriye'den 
Almanya'da dönmek isteyen 16 yaşındaki bir genç kızı öldürtmeye çalıştığı da iddia ediliyor.