Cemaat evlerinde kaldığını, cemaat mensubu olduğunu, bir süre sonra cemaatten atıldığını savunan Çelebi, bir çok hakimin savcının baskıya maruz kaldığını, tehdit edildiğini ileri sürdü.

A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programına konuk olan hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi, yargıdaki Cemaat yapılanmasıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. İşte Hakim Vildan Yeşilyurt’un açıklamalarından satır başları;

BANA MOBBİNG UYGULADILAR

Gülen cemaatiyle lisede tanıştım. Erzincan FEM dershanesine gittim. Herhangi bir olumsuzluk görmedim daha sonra üniversiteye geldim. Bizim kopuş noktamız hakim savcı evlerinde ders çalışıp oralara gireceksiniz dendi. Bana o şekilde söyleyince bana çok fedakarlık yapacaksınız dediler. Ben de daha bizim sınav kazanacağımız belli değil. Neden biz böyle bir adım atıyoruz dedim. Tabi bu kötü bir soruydu. İtaatsizlikti. Ben anladım zaten daha sonra beni istemediler. 3 sene boyunca üniversitede onların evinde kaldım. Cemaati şirket gibi düşünün. Bana mobbing uyguladılar. Yani çık git buradan süreciydi daha sonra ayrıldım. Sınavı çok sıkıntılı bir şekilde kazandım.

CEMAAT YAPILANMASINI ORTAYA ÇIKARIRSANIZ SİZİ BİTİRİRİZ

Benimle kalan arkadaşlarım sınavı hemen kazandı ama ben gece gündüz çalışıp kazandım. Arkadaşın biri çok yüksek puanla kazandı daha sonra anladım ki soruları vermişler. İnsanlar gece gündüz kurslara gidiyor bunlar nasıl alıyor bu puanı daha sonra sınav iptal oldu bu arkadaşlar o puanları alamadılar. Cemaat mensubu geldi ve bizi tehdit etti. Cemaat yapılanmasını ortaya çıkarırsanız sizi bitiririz dediler. Bu yapı içinde kalınca kimin cemaatçi olduğunu biliyorsunuz. Daha sonra ben sınavı mülakatta kaybettim. Ben bütün sorulara cevap vermiştim. Nasıl olur bu diye peşine düştüm Sonra öğrendim ki arkadaşlarımdan cemaatte MİT ajanlığı yaptım diye sınavı kazanamamışım. Ben aleviyim diye almamışlar cemaat böyle söylemiş.

KAZANANLAR LİSTESİNİ CEMAAT HAZIRLIYOR

Örneğin maliyecilerin sınavı kazananlar listesini alıyorlar ve arkadaşlara bunlardan hangisi mesleğe girmeye uygun hangisi değil diye sordular. Kazananların listesi alınıyor bu nasıl diye tek tek eliyorlar. Tehlikeli bir yapı değilseniz sizi neden rahatsız ediyor.

ARKADAŞLARA OYUNUN RESMİNİ ÇEKECEKSİN DİYORLAR

Gelip arkadaşlarımıza sen o kadar cemaat evinde kaldın bize vefa borcun var. Söz verdiriyorlar yemin ettiriyorlar. Benim bir mahkeme başkanı arkadaşım Yargıtay’ı Danıştay’ı da aldık diyor. Yani oralarda kalan arkadaşlar baskı altında bana özelden yazanlar var bu baskıyı oralardan iletiyorlar. Baskı şantaj ve tehdit var. Cemaat çok stratejiktir. Tutup da direkt “seni öldürürüz” demez. Seni öyle bir tehdit eder ki, öldürmekten beter eder. Seni günden güne bezdiriyor. Ben arkadaşlara şunu da söylüyorum korkmasınlar. Ama arkadaşlara oyunun resminin çekeceksin diyorlar.

ÖRGÜT ÇOK SAĞLAM KURULMUŞ

Ellerindeki döküman çok etkili onu kullanıyorlar. Her yerde yapılanmaları var. Bir Türkiye imamı varsa, Erzurum’da bölge abisi varsa hatta Erzurum bölge abisiyle de konuştum. O zaman savcıydım MİT ajanı diye yaftaladıklarında Erzurum bölge imamıyla konuştum. Ben sizinle konuşmaya geldim dedim benimle ilgili böyle bir dedikodu var dedim. Ben bundan rahatsızım dedim. Bana şunu söyledi; Bazen arkadaşlar kullanılıyor farkında olmuyorlar.

BAŞINIZI AÇIN

Örgüt dini referanslarla çelişiyordu Yeri geldiğinde dini kuralları bir kenara bırakı diyorlardı.

YARSAV ELE GEÇİRİLDİ

Tanıdığım cemaatçiler YARSAV’a üye oldular. Ben YARSAV’ın cemaat tarafından yıllardır ele geçirildiğini söyledim. Cemaatte seçim diye bir şey yok. Kazananların listesicemaat tarafından hazırlanıyor ve o liste sunuluyor

FACEBOOK’A GİRMEK GÜNAH DİYORLARDI

Maalesef cemaat algı yönetimini çok iyi yapıyor. Facebook’a girmek günahtı diyorlardı. Ama şimdi facebook, twitter dolaşıyorlar. Burada ciddi bir strateji var. Yargıda da imamlar var. Her dönemin abileri ablaları var.