FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, MİT'in ByLock kullananlar listesinde yer aldığı iddialarını yalanladı. 
Medyaya yansıyan iddiayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Şükür, "Böyle bir uygulamayı bu iddialar ortaya çıkınca gördüm ve duydum ve kesinlikle de kullanmadım. Kamuoyuna duyurulur.." diye yazdı.

HAKAN ŞÜKÜR TURUNCU LİSTEDEYDİ
AA'nın dün geçtiği haberde MİT tarafından deşifre edilmesinin ardından hazırlanan ve aktif kullanım durumuna göre, 'kırmızı', 'turuncu' ve 'mavi' şeklinde renk gruplarına ayrılarak hazırlanan listede Şükür'ün adı,'programı indiren ve normal yoğunlukta kullananların' bulunduğu 'turuncu' kategoride yer alıyordu. Söz konusu listede 'kırmızı' kategoride programı indiren ve çok yoğun kullanan, 'mavi' kategoride ise programı indirip az kullanan kişiler bulunuyor.
ABD'YE KAÇMIŞTI
Hakan Şükür darbeden aylar önce eşi ve çocukları ile birlikte ABD'ye kaçmıştı. Şükür sonrasında bu kararından dert yanmış ve maddi anlamda sıfırlandığını söylemişti. Hakan Şükür'e Fethullah Gülen ve avanesi ABD'de de ilgi göstermemişti.