ABD'de tutukluluk hali biten Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 32 ay sonra THY uçağıyla İstanbul'a geldi. Hakan Atilla'yı karşılamaya Berat Albayrak ile birlikte ailesi karşıladı.

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutulduğu cezaevinden tahliye edilen Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün İstanbul'a geldi. 32 ay sonra evine dönen Hakan Albayrak, 'Ailemi, memleketimi çok özledim' demişti. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Hakan Atilla ile telefonda görüştü.

Büyükelçi uğurladı Berat Albayrak karşıladı

Hakan Atilla'yı ABD'den Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı. Hakan Atilla'yı taşıyan uçak bu sabah 11.30 civarında İstanbul Havalimanı'na inerken onu karşılayanlar üst düzey isimler oldu. 

Hakan Atilla'yı havalimanında Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak karşıladı. Halkbank Genel Müdürü de onu karşılayanlar arasındaydı. 

Hakan Atilla ailesiyle de havalimanı pistinde kucaklaştı. Hakan Atilla'yı bakanlıktan da çok kişi karşıladı. Çalışma arkadaşları da Hakan Atilla'yı çiçeklerle karşıladı. 

Hakan Atilla'yı karşılayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, duygularını şu şekilde ifade etti; ''Çok güzel bir gün. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Hakan Atilla, sağ salim geldi ailesiyle buluştu. Bu ülkenin bireyi olmaktan gurur duyuyorum. Kısa bir tatil yapacak daha sonra tekrar konuşacağız. Hakan Atilla'nın şahsında ülkemizin ne kadar güzel güçlü evlatlar yetiştirdiğini ne kadar güzel anneler olduğunu hep birlikte gördük. Hepsinden allah razı olsun.''

Ne olmuştu?

Atilla, 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a gönderilmişti.

Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı. ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.