PKK’lıların ve destekçisi HDP’lilerin Cizre operasyonları sırasında günlerce savundukları ve algı operasyonuyla üst düzey yöneticilerini kurtarma operasyonu gerçekleştirdikleri Bostancı 23 numaralı evi ilk kez AKŞAM muhabirleri görüntüleme başarısı gösterdi. 

ÜS HALİNE GETİRMİŞLER

Arkadaşlarımız Devrim Tosunoğlu ve Levent Albayrak’ın izlenimlerine göre teröristler 23 numaralı evi üs haline getirirken burayı kaybetmemek için eve ve sokağa el yapımı patlayıcılar döşemişler. HDP’lilerin sivil yaralılar yalanıyla algı operasyonu yaptığı 23 No'lu ev teröristlerin kaçarken imha etmesiyle yerle bir olmuş. PKK Cizre'yi yaşanmaz hale sokarken operasyonlar sırasında ilçeden ayrılmayan 70 yaşındaki Cizreli A.A. yaşananları özetlerken "Biz bunları hak ettik. Halk olarak hendek kazarken yollar kapatılırken yapmayın diyemedik” şeklinde de öz eleştiri yapıyor. 60 gün süren ve 610 teröristin öldürüldüğü  Cizre’de girilmez sokaklara giren arkadaşlarımız izlenimlerini sizler için aktardı.   

Elebaşlarını gönderdi

Terör örgütü PKK sözde öz yönetim bahanesiyle Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde barikatlar kurdu, hendekler açtı, evlere sokaklara bombalı tuzaklar yerleştirdi. Bu ilçeye önem veren terör örgütü PKK sözde öz yönetim adı altında Cizre'ye önemli adamlarını gönderdi. Mamo ve Rezan kod adlı iki elebaşıyla birlikte 500 terörist  güvenlik güçlerine haince saldırdı. Güvenlik güçleri halkı kendilerine siper eden PKK'yı sokağa çıkma yasağıyla vurdu. Halk, PKK ve destekçilerinin çağrılarını karşılamayarak ilçede büyük darbe vurdu. 

 İlçede 619 militan ölü ele geçirildi

60 gün süren çatışmalarının ardından güvenlik güçleri tarafından 619 terörist öldürüldü. 199 terörist sağ yakalandı, 699 barikat temizlendi, 250 hendek kapatıldı, 1254 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 14 bin 685 ev kontrolden geçirildi. 

Büyük özverili çalışma

PKK'nın Cizre'de ağır darbe almasının ardından güvenlik güçleri şehri güvenli hale gelip patlayıcıdan arındırılması için büyük öz veri ile çalışılıyor.  Operasyonların ardından patlamaya hazır 70 EYP'ye de kontrollü şekilde imha edildi. Aramalar ev ev yapılıyor.     

Biz hak ettik

Terör en çok Cizre halkını mağdur etti. Örgüt Cizreli vatandaşları canlı kalkan yaptı. Kaçanları arkalarından vurdu. Örgüt tarafından bir çok zülüm gören vatandaşlardan biri olan 70 yaşındaki A.A kendi can güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine çay ikram ederek teşekkürlerini sundu. 

DEVLET BİZİ KURTARDI

Allah devletimizden razı olsun, PKK burada olduğu için başımıza bunlar geldi diyen A.A AKŞAM’a şunlara anlattı:  "Biz hak ettik. Bunların başımıza gelmesi halk neden oldu. Hendek kazarken toplum olarak yapmayın diyemedik. 12 yaşındaki çocuklar sokaklarda araba anahtarı alarak barikat kurarken dur demeliydik. PKK bizi mahvetti. PKK şeytandır. Devlet bizi onların elinden kurtardı." 

BÖLGE RAHATLADI

Temizlik operasyonları meyvelerini vermeye başladı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonundan sonra PKK'lılardan temizlenen Silopi'de her yıl Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto edildiği 15 Şubat'ta bu yıl esnafın kepenk kapatmadığı kaydedildi. 

Halk yalanlara itibar etmedi

PKK'lılar operasyonun son anlarında  Bostancı Sokak’ta bulunan karargah olarak kullandığı 5 binada sıkıştı. Kandil'den gelen talimat ile PKK'lıların o bölgeden çıkarılması için birçok yöntem denendi. 'Yaralılar var devlet katliam yapıyor' yalanıyla HDP'li milletvekillerinin ön ayak olduğu eylemlerle halk Cizre'ye çekilmeye çalışıldı. 

Cephanelerine darbe  

Operasyonlar sırasında örgüte destek vermeyen halk bu sefer de çağrıları karşılıksız bıraktı. Güvenlik güçleri örgütün mühimmatlarını eski bir su kanalı içinde sakladığı bilgisine ulaşmasıyla sıkışan bölücüler bir darbe daha yedi.  Kanal suyla dolduruldu. Mühimmatsız kalan PKK'lılar üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 23 No'lu binada iyice sıkıştı. 

Cesetlerini o eve taşıdılar 

Terör örgütü PKK, Türkiye'yi dünya kamuoyunda zor durumda bırakmak için diğer sokaklarda vurulan elamanlarını Bostancı sokağa taşıdığı ortaya çıktı. Kanlı terör örgütü burada birçok adamını infaz ederek binaların bodrumlarına gömdüğü son yapılan incelemelerde ortaya çıktı. 

Binayı savundular

Bir binanın bodrumunda gömülü halde 6 PKK'lının cesedine ulaşıldı. Karargah olarak kullandıkları 23 Nolu binayı kaybetmek istemeyen örgütün tüm sokağa el yapımı patlayıcı (EYP) döşedikleri ortaya çıktı. Binanın operasyon sonrası patlayan EYP yüzünden çöktüğü ortaya çıktı.