Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’nde 482 kişiden ev yapma vaadiyle yaklaşık 15 milyon topladıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edilen müteahhit Durdu, Bedri ve Sıracettin Arslan kardeşlerin Mehmet Kafadar Caddesi’ndeki işyerinin önünde toplanan kalabalık yolu bir süre trafiğe kapattı. Yolu trafiğe açmak istemeyen vatandaşlar ve polis arasında da arbede yaşandı. Polis daha sonra yolu trafiğe açtı.


Mağdurlardan 58 yaşındaki Mehmet Yılmaz, 3 kardeşin bugüne kadar 2 binden fazla kişiyi ev sahibi yaptığını ve bu şekilde halka güven verdiğini belirterek şöyle dedi: "Devlete şu ana kadar vergilerini vermiş, denetimlere de açık bir kimse. 1.5 senedir sıkıntıya düştüğünden dolayı mağdurların paralarını ödeyemedi. Biz devletimizden şunu bekliyoruz, madem bu kadar halk mağdur edildi, devletimiz bunların elindeki mal varlığına el koysun. Halkın paralarını iade etsin. Ben 100 bin liranın üstünde para vermiştim."

1 DAİREYİ 3 KİŞİYE SATMIŞ

Dolandırıldığını öne sürenlerden Gülsüm Yıldız ise, "Ben her gün gelip ne olduğunu soruyorum, bana her gün farklı bir yalan söylüyor. Bu kadar milleti de yalan ve dolanla kandırdılar. Ben 50 bine yakın para vermiştim, hepimiz mağdur edildik. Her daireyi üç farklı kişiye gösterip satmış. 500 kişi para vermiş ama toplam 100 dairesi ya var ya yok" dedi.