PKK’lılar Türkiye’nin Hannover elçiliğine saldırdı PKK’lılar Türkiye’nin Hannover elçiliğine saldırdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Hablemitoğlu'na yönelik suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen isimlere yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı olan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu'nun yurtdışına çıktığı öğrenildi.

Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığı MAK Alay'ının başında olan Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı iddia edildi.
Levent Göktaş hakkında gözaltı kararı olduğu bilgisine ulaşan Odatv, konuyla ilgili Levent Göktaş'ın asistanıyla görüştü. Levent Göktaş'ın asistanı, gözaltı kararıyla ilgili bilgilerinin olmadığını Levent Göktaş'ın bugün İstanbul'da bir toplantısının olduğunu kendisinin de Levent Göktaş'a ulaşamadığını söyledi.
 2001 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı MAK Alay Komutanı olan Levent Göktaş'ın aralarında olduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Kararda, Nuri Gökhan Bozkurt'un da Necip Hablemitoğlu suikasta kurban gittiği dönemde aynı birimde çalıştığı, gayri resmi organizasyonun bu birimde planlanmış olduğuyla ilgili bilgiler aktarıldı. O dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan MAK Alay Komutanı Levent Göktaş, birimde çalışan Tarkan Mumcuoğlu, İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek,  Altan Bora ve Bülent Kutsal ve Tan Dervişoğlu hakkında   gözaltı kararı çıkarıldı. 
Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu'nun yurtdışına çıktığı öğrenilirken diğer isimlerin şu an gözaltında alındığı ifade edildi.

FETÖ'nün Türkiye için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade eden ve örgütün devlet içerisindeki kadrolaşmalarını anlatan kitabını yayınlayamadan 20 yıl önce Ankara'daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu suikastının  kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Zafer Ergün tarafından yürütülen soruşturmada Bozkır, detaylı ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Suikast öncesi Hablemitoğlu'nu takip ettiği ortaya çıkan eski Özel Kuvvetler mensubu Bozkır'ın ifadeleri doğrultusunda İrfan Birkan, Birol Ercan, Aydın Köstem, Nizamettin Avşar ve Mehmet Narin daha önce gözaltına alınmıştı.