Kadıköy D-100 Karayolu'nda kullandığı cip yanmaya başlayan Murat Çelen'in imdadına yol ortasında su satan 12 yaşındaki Cengiz Çolak yetişti.Alev alev yanan cipteki yangın, Cengiz'in verdiği 48 şişe suyla büyümeden önlendi. Cip yolda yardım için duran sürücülerin yangın söndürme tüpleriyle de tamamen söndürüldü. İtfaiye geldiğinde yangın çoktan söndürülmüştü.


D-100 Karayolu'nda Kartal yönüne doğru ilerleyen Murat Çelen'in kullandığı 17 FT 768 plakalı cip saat 12.00'de Kozyatağı Köprüsü altında bir anda motor kısmından yanmaya başladı. Panik halinde kendini dışarı atan Çelen, çevredekilerden yardım istedi. El kaldırdığı birkaç otomobil durmayınca çareyi su satıcısı çocukta gördü.Çelen, yol ortasında su satan 12 yaşındaki Cengiz Çolak'tan yarım litrelik 48 şişe içme suyu alan Murat Çelen, alevlere müdahale etti. Bu sırada bazı sürücüler de araçlarındaki yangın tüpüyle yardıma koştu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Ancak itfaiye ekipleri geldiğinde yangın çoktan söndürülmüştü.


Ekipler tekrar tehlike yaşanmaması için cipe su sıkarak soğutma işlemi yaptı. Yangının söndürülmesinin ardından başta Murat Çelen olmak üzere olay yerindeki bütün vatandaşlar Cengiz'e ve arkadaşına hak ettiklerinden fazla para verdi. Cengiz ve arkadaşı da hem yardım etmenin verdiği gurur hem de kazandıkları paranın mutluluğuyla uzaklaştı. (DHA)