Sabah'tan İsa Tatlıcan'a konuşan Hüseyin Gülerce, uzun yıllar Fethullah Gülen'in sağ kolu, Gülen hareketinin ikinci adamı olarak bilindi. Televizyon ekranlarında Gülen'i temsil eden isim olarak açıklamalar yaptı. Zaman Gazetesi'ndeki yazısı hep Gülen'in mesajı olarak yorumlandı. Bir dönem Gülen hareketinin medya ve sanat dünyası ile ilişkilerini yürüten Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da başkanlığını yaptı. 17 Aralık polis-yargı darbesinden sonra Paralel örgütü eleştirerek Zaman'dan istifa eden Hüseyin Gülerce yaklaşan 7 Haziran seçimleri için kritik değerlendirmelerde bulundu.
-Savcı suikastinden Diyadin'de PKK'nın askere saldırmasına kadar toplumu tedirgin eden sıradışı olaylar yaşıyoruz. Bunlar ne anlama geliyor?

Bugün değil 7 Şubat 2012 MİT krizinden bu yana olağanüstü günler yaşıyoruz. Çünkü ilk defa o tarihte, bugün Paralel Yapı dediğimiz organizasyon ray değiştirdi. İstanbul'da Savcımızın şehit edilmesi, İstanbul Emniyeti önünde o teröristin el bombası atarken vurulması, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ve son olarak Ağrı Diyadin'de PKK'lı teröristlerin jandarmamıza yönelik hain saldırısı… Ben, PKK terörünün de devreye girmesiyle şer ittifakı tarafından bir düğmeye yeniden kesin basıldı diyorum. 
SİYASİ CİNAYET İŞLEYEBİLİRLER

-Neleri yapabilirler? Mesela önemli isimlere suikastlerden bahsediliyor. 

Benim endişem de burada başlıyor. Tayyip Erdoğan düşmanlığında gözleri dönmüş durumda. Gezi provokasyonundan daha hazırlıklı, daha acımasız olacaklar. Seçim öncesinde kaos planının parçası olarak siyasi cinayetler bile işlenebilir. Hedef, kamuoyunun yakından tanıdığı bir sanatçı, fikir adamı, gazeteci ya da siyasetçi olabilir. Vermek istedikleri mesaj çok açık: "Hükümet Türkiye'yi yönetemiyor. Erdoğan diktatörlüğe gidiyor…"