15 Temmuz’un yıldönümünde ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a röportaj veren Fetullah Gülen'in fotoğrafı tepki çekti.

Fotoğrafta, Gülen’in seccadeye ayakkabıyla basarak poz verdiği görülüyordu. İşte bu görüntüyü bugünkü yazısında ele alan Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, "Seccade üzerinde ayakkabı ile durmak Batı’ya, Haçlı zihniyeti sahiplerine bir mesajdır." diye yazdı.

Gülen'in Gezi olaylarından başlayarak AK Parti iktidarını Batı'ya jürnallediğine dikkat çeken yazar, o demeçleri köşesine taşıdı. İşte onlardan birkaçı:

İŞTE "SECCADE AYAKLARIMIN ALTINDA" DİYOR

“Türkiye hızla iç savaşa gidiyor. Batı acilen müdahale etsin, AK Parti hükümetini düşürsün.” (Mısır’ın Al Ghad TV kanalına konuşmasından. 4 Ağustos 2016)

“Dünya liderleri, Erdoğan’ın cadı avına karşı etkili bir tutum geliştirmezse, Türkiye’de Cumhurbaşkanını durduracak bir iç dinamik yok.” (ABD haber sitesi Politico’ya beyanat. 9 Eylül 2016)

“Erdoğan’ı, Türkiye’yi AB’ye hazırlama vaadi ve NATO için destekledik. ABD beni bağrına basmıştır. Bu koca millete saygısızlık etmemek için elimi kolumu sallayarak buradan gitmek istemiyorum.” (23 Eylül 2016. Alman "Die Zeit" ve İspanyol "El Pais" gazeteleri ile Alman haber ajansı dpa'ya Pensilvanya'da verdiği ortak mülakattan)

“Türkiye’nin Avrupalı müttefiklerinin ve ABD’nin desteğine ihtiyacı var. NATO Türkiye’den, ittifakın normlarına sadık kalmasını talep edebilir.” (Washington Post’a yazdığı makaleden. –Makale Erdoğan’ın Washington ziyareti esnasında yayımlandı.- 16 Mayıs 2017)

“Haçlı'nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızıçizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar.” ( Pensilvanya’daki konuşmasından. 20 Ağustos 2016)

 Seccade üzerinde ayakkabı ile verdiği poz evet, Haçlılara, Batı’ya mesajdır. “İşte seccade ayaklarımın altında, daha ne yapmamı istiyorsunuz" diyor...

Hüseyin Gülerce'nin yazısının tamamı