Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK ile ilgili sorunun çözümü için bir süredir yoğun çaba harcadığını anımsatarak "Bugün Müteahhitler Birliğinden ayrılırkenki sözleriyle sorunun çözümüyle ilgili yürütülen çalışmaların başarıyla sonuçlandırılmasına dair ümidini ve beklentisini dile getirdi. Bunun ötesinde farklı bir anlam yüklememek gerekir" dedi.Sever, Türkiye Müteahhitler Birliğinin yeni genel merkezinin açılışından ayrılırken
Cumhurbaşkanı Gül'ün HSYK ile ilgili çalışmalar konusundaki sözlerinin farklı şekilde yorumlanması üzerine, AA muhabirine açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün HSYK ile ilgili sorunun çözümü için bir süredir yoğun çaba harcadığını anımsatan Sever, Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yaptığı görüşmeyle de bu yöndeki çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
Sever, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Müteahhitler Birliğinden ayrılırkenki sözleriyle sorunun çözümüyle ilgili yürütülen çalışmaların başarıyla sonuçlandırılmasına dair ümidini ve beklentisini dile getirdi. Bunun ötesinde farklı bir anlam yüklememek gerekir" diye konuştu.