İstanbul'un en büyük kamu hastanelerinden biri olan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi için ortaya atılan 'uyuz salgını ve karantina iddialarına hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan’dan yalanlama geldi.
İstanbul Tabip Odası dün yaptığı bir açıklamada Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını tespit edildiğini ve servisin kapatıldığını belirtirken salgının sebebinin ise taşeron işçiler olduğunu iddia etmişti.

İşte bu açıklama üzerine İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yalanlama geldi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Lütfullah Orhan Haber7’ye yaptığı açıklamada ortaya atılan iddianın maalesef tamamen yalan, yanlış bir algı oluşturmaya yönelik olduğunu belirtirken olayın aslını anlattı…

BU RAKAMLARLA NASIL ''KARANTİNA VAR''' DENİR

Karantinanın bir yere girişi çıkışların tamamen durdurulması anlamına geldiğini ifade eden Doç. Dr. Orhan, bugün öğlen itibariyle hastanenin polikliniklerine 3 bin 211 hastanın, acil servislere ise 300 hastanın geldiğini ve ameliyathanelerde 200 hastanın ameliyat edildiğini öte taraftan ise hastanede 580 hekimin aktif çalışıp 562 yatağın ise aktif olarak hizmet verdiğini belirterek böyle bir ortamda nasıl karantina var denilebildiğine çok şaşırdığını söyleyerek bu rakamların söz konusu iddiayı da yalanladığını ifade etti.

7 PERSONELE UYUZ TEŞHİSİ KONULDU!

Başhekim Doç. Dr. Orhan, olayda bahsi geçen servisin dâhiliye servisi olduğunu ve olayın aslının bu serviste çalışan 7 personelde görülen uyuz vakası olduğunu dile getirerek, ‘’Hastanemizde bulunan hiçbir hastada uyuz tanısı konulmuş değil. Uyuz teşhisi konulmuş 7 personelimiz kaşınma şikâyetleri üzerine cildiye polikliniğine başvuru yapıyorlar ve konulan teşhis sonrası ilaç ve 1 günde istirahat verildikten sonra ertesi gün izole olmuş bir şekilde bu arkadaşlarımız tekrar işbaşı yapıyor. Olay sadece bundan ibarettir ‘’ diye konuştu.

SALGIN DIŞ KAYNAKLI!

Problemin kaynağının hastane olduğuna dair ortada hiçbir verinin olmadığını da belirten Doç. Dr. Orhan, uyuz teşhisi konulan 7 personelin 3’ünün aynı evi paylaştığını ve gün boyu çalışma ortamlarında ortak malzemeleri kullandığına dikkat çekerek salgının dış kaynaklı olduğunu belirtti.

KARANTİNA KARARI YOK

Bir hastanede karantina kararı alınması için Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve hastane idaresinin ortak kararının olması gerektiğine de vurgu yapan Doç. Dr. Orhan, kendilerinin böyle bir kararı olmadığını zaten bu durumun da gribal bir enfeksiyondan daha fazla önem araz eden bir durumda olmadığını belirterek, olayı bu noktaya getirenlerin Mecidiyeköy’deki asansör kazası ile bağlantı kurup işçilerin işyeri güvenliği ve sağlığı ile sıkıntısı var algısı oluşturmak istediğini söyledi.