Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara ve Türkiye genelinde aralarında devlet büyüklerinin de bulunduğu yüzlerce insanı dinleyip, kayıtları arşivledikleri ve emniyet dışına çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile 2 eski il emniyet müdürünün bulunduğu 9'u müdür 18 polisin casuslukla suçlandığı öğrenildi.

"ASKERİ PROJEYİ TAKİP ETTİLER"

Savcılık tarafından hazırlanan 18 kişilik şüpheli listesinde 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, soruşturmanın şüphelilerinden bir diğer ismin 22 Temmuz operasyonunda tutuklanıp cezaevine konan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü E. D. olduğu öğrenildi.

Soruşturmanın mağdurlarından birinin Hava Kuvvetleri Harekat Dairesi Başkanlığı'nda şube müdürü olan Ö.G'nin de olduğu aktarılıyor.

Siyasal ve askeri casuslukla suçlanan şüphelilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK ve Bilgem tarafından ortaklaşa yürütülen "Güdümlü mermilere karşı savunma projesi-2" isimli projede görev alan görevlileri dinledikleri tespit edildiği basına yansıyan bilgiler arasında... Savcılığın şüphelilerin bu projedeki görevlileri dinleyerek, projeye ilişkin bilgileri siyasi ve askeri amaçla casusluk yaptıkları iddiasında bulunduğu öğrenildi.

POLİSLERE 6 AYRI SUÇLAMA

18 polis hakkında, özel hayatın gizliliğini ihlalden yasadışı dinleme ve kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirme, örgüt kurma ve üye olmadan siyasal ve askeri amaçlarla casusluk yapma ve resmi belgede sahteciliğe kadar 6 ayrı suçlama yöneltildiği belirtiliyor.