İddiaya göre, İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası açmaya hazırlanan Ridayettin Serbest (42) yapım için müteahhit Engin Hacılar ile anlaştı. Müteahhit işi bir türlü tamamlayamaması üzerine Ridayettin Serbest bu konuyu konuşmak için oğlu Erkan (33) ve yanına 4 kişiyi alarak müteahhit ile Tophane Meydanı'na buluştu.

Buradaki konuşma esnasında senet yırtılması yüzünden tartışma çıkınca, çatışma çıktı. Müteahhitin yanında silahla gelen Tacettin Başoral Erkan Serbest'i göğsünden ağır yaraladı. Erkan Serbest de Başoral'ı kasığından vurdu.

Bu sırada oğlunun yerde yattığını gören ve aynı zamanda İnegöl'ün Üçevler Mahallesi Muhtarı olan Muşlu Ridayettin Serbest, 4 suç kaydı olan ve bir süre önce eşinden boşanan 2 çocuk babası Tacettin Başoral'ı kafasından vurdu. Bu anlar ise, amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

"MÜTEAHHİT FABRİKAYI BİTİRMEDİ"
Ridayettin Serbest alınırken, oğlu ise hemen ameliyata alındı. Erkan Serbest'in ameliyatının iyi geçtiği ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken, cinayet masası dedektifleri ifadesini alabilmek için yoğun bakım ünitesinde nöbet tuttular.

Emniyetteki ifadesinin ardından Ridayettin Serbest, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade veren Ridayettin Serbest., “Müteahhit ile mobilya fabrikasının yapımı için 320 bin lira karşılığında anlaştık. Mobilya fabrikasının 2 ayda bitirilmesi konusunda anlaştık. Eğer fabrika gününde teslim edilmezse müteahhit bize her gün için 500 lira gecikme parası verecekti. Fabrika gününde bitmedi ve müteahhit bize gecikme parası vermedi. Bunun üzerine araya bir aracı girdi. Bize 270 bin liralık senet verdi. Müteahhit fabrikayı geçtiğimiz cuma günü bitireceğini söyledi. Fabrika bitince biz senedi iade edecektik. Ama cuma günü fabrika yine bitmedi. Bunun üzerine pazartesi günü Tophane Meydanında buluşmak üzere sözleştik" diye konuştu.

"VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"
Pazartesi günü Tophane Meydanında müteahhit ile buluştuklarını anlatan Ridayettin Serbest, "Yanlarında adamları vardı. O sıra oğlumla müteahhit arasında tartışma başladı. Ben şeker hastası olduğum için biraz uzakta bekliyordum. Sonra tartışmayı görünce ikisinin arasına girerek olayı ayırdım. Ardından tekrar tartışma çıktı ve senedin yerde yırtık olduğunu gördüm. Daha sonra oğluma ateş edildi. Oğlumun yerde yattığını ve bize yardım eden olmadığını görünce dehşete kapıldım. Oğlumun ölmüş olduğunu düşünerek yerdeki silahı alıp şüpheliyi vurmuşum. Ben vurduğumu hatırlamıyorum. Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım” şeklinde konuştu.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ridayettin Serbest, etrafında çok sayıda yakınının etten duvar örmesiyle adliyeden çıktı. Öte yandan polis, olaydan sonra kayıplara karışan müteahhit Engin Hacılar'ı da bulup ifadesine başvurdu. Olayda hayatını kaybeden müteahhitin yanındaki Tacettin Başoral da İnegöl'de toprağa verildi.
 'Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım'