Vatan savunması için yıllarca kritik bölgelerde canları pahasına görev yaptıktan sonra sağlık ya da özlük haklarından ötürü görevden ayrılan yaklaşık 10 binin üzerinde Uzman Çavuş, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar 10 Şubat 2016 tarihinde çıkan yeni devlet memurluğu kanunu gereği görev şartının 2 yıldan 7 yıla çıkarılması nedeniyle herhangi bir devlet memurluğuna atanamama mağduriyeti yaşıyor.
"TERÖRLE MÜCADELEDE EN ÖNDE HEP BİZ VARDIK, EN FAZLA ŞEHİT BİZİM ARKADAŞLARIMIZDAN VERİLDİ"
Seslerini daha iyi duyurabilmek amacıyla 17 Eylül 2015 tarihinde Atanamayan Uzmanlar Derneği'ni(AUDER) kurarak tek çatı altında toplanan Uzmanlar taleplerini anlatarak mağduriyetlerini dile getirdi.
Derneğin Manisa ve Ege Bölgesi Temsilcisi Hasan Sığanık, "Ülkemizin terör belasıyla uğraştığı ve hergün arkadaşlarımızın şehit haberlerini aldığımız bugünlerde mecliste ve tüm resmi kurumlarda temasa geçip bizim görevden kaçmadığımızı kanuni mevzuatlara göre görevimizi alnımızın akıyla yapıp sağlık nedeniyle veya özlük haklarımız nedeniyle ayrıldığımızı anlatarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde içimizdeki vatan aşkı, onurlu bir meslek, güvenli bir gelecek amacıyla uzman çavuşluğu kendimize meslek olarak seçtik. Terörle mücadelede ve her görevde hep en önde biz vardık. En çok şehit bizim silah arkadaşlarımızdan verildi. Meslektaşlarımız ve bizler hem terörle hem de görevimizin yüküyle uğraşırken özlük haklarından ve sözleşmeli olmamızdan dolayı baskı altında gelecek endişesiyle görev yaptık. Ailemizi geride bırakarak yıllarca dağ, taş demeden doğu batı ayrımı yapmadan vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yıllarımızı silah altında geçirdik" dedi.
"VATANIMIZIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN GÖREVE HER ZAMAN HAZIRIZ"
Terörle mücadele kapsamında Polis Özel Harekat Timleri için 15 bin kişilik istihdam edileceğini ve bu kadrolara çok az sayıda başvuru olduğunu öğrendiklerini belirten Sığanık," Polis Özel Harekat ihtiyacı için sivil kaynaktan sadece 2 bin ivarı başvuru olmuş. Bizler aldığımız eğitim ve kazandığımız tecrübelerle Polis Özel Harekat Timleri'nde görev yapmaya vatanımızın bölünmez bütünlüğü için tekrar çatışmaya her daim hazırız. Ayrıca yakın tarihte jandarma genel komutanlığının cezaevlerinden çekilmesiyle dış güvenlik açığı oluşacak. Bu dış güvenlik için de bizlerin talip olduğunu bütün devlet kurumlarımıza ilettik. Bizim bu kadrolardaki başvurularımızdaki en büyük neden eğitimli, silah eğitimi almış ve tecrübesi olan kişilerin devlete külfiyetinin daha az olacağını düşünerek idarecilerimize bu şekilde başvurduk.
Bütün bunların yanı sıra ülkemizde dağdan inip itirafçı olan, kendi ülkesini savunmaktan kaçarak ülkemize sığınan ve bizden daha çok kıymet verilerek istihdam ve eğitim konusunda bunlara ayrıcalık tanındığını herkes tarafından bilinmektedir. Vatanı için savaşan bizler dışlandığımız gibi son yapılan devlet memurluğu düzenlemeleriyle elimizdeki hak da alınmak istenmektedir. Tüm devlet kurumu yöneticilerinden bizlere sahip çıkmasını, ülkenin siyasi idaresinden bu kanayan yaraya dur demesini istiyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığı bünyesinde bizlere bir havuz oluşturup çeşitli kurumlara durumumuza uygun atamaların yapılmasını talep ediyoruz" dedi.