Berat Kandili Diyanet'in 2017 yılı dini günler takvimine göre 10 Mayıs 2017 çarşambayı perşembeye bağlayan gece ifa edilecek. Google ise 'berat kandili ne zaman' sorusunun yanıtını verirken büyük bir hata yaptı. Google'ın verdiği tarih 11 Mayıs perşembeyi cumaya bağlayan gece oldu. 

Her sene, Şaban ayının on beşinci gecesi Berat gecesidir. O senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, kısmetler, yani her şey Levh-i mahfuzda Berat kandili gecesinde yazılır. Berat Kandili'nin on beşinci gecisi yarına denk gelirken diyanet de kandil gecesi olarak 10 Mayıs çarşamba gününü veriyor. Google ise "berat kandili ne zaman' diye arama çubuğuna yazıldığında aşağıdaki gibi 'yanlış' bir tarih veriyor. 

berat kandili ne zaman google

Diyanet'in 2017 yılı dini günler takvimi şu şekilde;

Berat Kandili amel defterinin yazıldığı gecedir. İkinci Kadir gecesi olarak nitelenen Berat Kandili, günahlarınızdan kurtulmak ve yeni bir sayfa açmak bakımından önemli ve kıymetli bir gece. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi. Çünkü Berat Kandili amelimizin belirlendiği gecedir. 

BERAT KANDİLİ FAZİLETİ : Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;
-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. 
-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. 
-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.
-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.