YILLIK 100 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ
Demirci, Ortadoğu ülkelerinden sipariş aldıklarını belirterek, yılda 100 milyon dolarlık sipariş beklediklerini ve dünya gökyüzünü Tük uçaklarının aydınlatacağını bildirdi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde 'Silah ve Mühimmat Sanayi'nde Yeni Teknolojiler ve Kullanımı' paneli gerçekleştirildi. Panelde, Türkiye'nin savunma sistemi, savunma sistemi projeleri ile yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Roketsan, Aselsan, Tübitak yetkililerin katıldığı panelde, ülke savunması için önemli çalışmaların yapıldığı ve artık Türkiye'nin her türlü modern silahları üretme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı Teknoloji Yönetimi Grup Müdürü Deniz Demirci, artık kendi uçaklarını kendilerinin yaptıklarını ve kimseye bağımlı olmadıklarını açıkladı.

HÜRKUŞ
Türkiye'nin yaptığı yerli uçaklar hakkında bilgiler veren Demirci, Hürkuş'un 2006 Mart ayında sahaya indiğini ve 1600 beygir motor gücündeki Hürkuş'un üretildiğini söyledi. Hürkuş'un yakın gelecekte, T38 jet eğitim uçaklarının yerini almasına kesin gözüyle bakıldığını belirten Demirci, 1500 kilo silah taşıma kapasitesi olan uçağın, Ortadoğu ülkelerine satılacağını ifade etti.

ANKA
Bir diğer yerli üretim olan insansız hava aracı ANKA'nın ise test aşamalarının başarıyla tamamlandığını belirten Demirci, ilk etapta 10 adet üretilecek ANKA'nın, 24 saat havada kalma özelliğine sahip olduğunu kaydetti.