Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Özgür-Der ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Suriye, Kudüs, Mısır ve başka ülkelerde öldürülen Müslümanlar için Hacıbayram Camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı.
Cuma namazının ardından Hacı Bayram Camisinin avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına camiden çıkan cemaat de katıldı.

Namazın ardından protestocu grup, "Suriye, Kudüs, Mısır direniyor, şehitler yolumuzu aydınlatıyor" yazılı pankart açıp, "Esed canavarını durdurun", "Dilenenler değil direnenler kazanır", "Esir edilen Mursi değil, Mısır halkının iradesidir" yazılı dövizler taşıdı. Daha sonra, Suriye'de savaştığı sırada yaralanan ve Türkiye'de tedavi edilen Ebu Musa adlı bir Suriye'li, Müslümanlar için dua etti.

Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker yaptığı açıklamada, tüm Ortadoğu coğrafyasında gerek emperyalistler, gerekse emperyalist yönetimler eliyle uzun yıllardır bir katliam, işkence ve sindirme politikası sürdürüldüğünü söyledi.

AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ise İslam coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşının devam ettiğini, "Hangi renkten ve ırktan olursa olsunlar tüm Müslümanlar tek bir millettir. Müslümanların yaşadığı her coğrafya en az kalbimiz kadar, ciğerimiz kadar bizimdir. Buralarda yaşanan acılara ve zulümlere karşı tavır almak ve ortak bir bilinç oluşturmak en önemli bir görevimizdir" dedi.

Erzincan

Erzincan'da Terzibaba Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 400 kişi, Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzincan Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Osman Ayhan, namazın ardından grup adına yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasında büyük acılar yaşandığını söyledi.

Elazığ

Elazığ'da ise İzzetpaşa Camisi'nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından basın açıklaması yapan AGD Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, Mısır, Suriye, Arakan ve Bangladeş'te Müslümanların katledildiğini belirterek, "Bizimle aynı inancı paylaşmasa bile zulme ve sömüreye maruz kalan her insanın derdiyle dertlenmek ve ona yardımcı olmak bizim inancımızın gereğidir" dedi.

Gaziantep

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir grup, Suriye'de hava bombardımanında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Ulu Camisi'nde cuma namazı sonrası toplananlar, katledilen Müslümanlar için giyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, dünyanın farklı bölgelerindeki İslam coğrafyasında Müslümanlara karşı toplum katliam yapıldığını söyledi.

"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" , "Mısır halkı yalnız değildir", "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan atan gruptakiler, dua edilmesinin ardından dağıldı.

İzmir

İzmir'de dünyanın çeşitli bölgelerinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesine üye bir grup, Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Gazze’deki olaylarda hayatını kaybedenler için cuma namazının ardından Konak Meydanı'nda toplanarak bir süre slogan attı.

Konya

Konya'da da Şerafettin Camisi'nde Cuma namazının ardından toplanan grup, katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İslam coğrafyasında yaşanan acıların, medyada sıradan haberler olarak yer aldığını söyledi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesinde toplananlar, katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi adına basın açıklaması yapan Halil Atlı, insanların, dünyanın değişik bölgelerinde ve İslam coğrafyasında yaşanan acılara duyarsız kaldığını söyledi.
Herkesin üzerinde sorumluluk olduğunu belirten Atlı, tarihi ve olup biten doğru okunduğunda yeryüzündeki değişmez tek gündemin "hak ile batıl"ın mücadelesi olduğu savundu.

Gümüşhane

Gümüşhane’de de mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, "Müslümanların yaşadığı her coğrafya en az kalbimiz kadar, ciğerimiz kadar bizimdir, buralarda yaşanan acılara ve zulümlere karşı tavır almak ve ortak bir bilinç oluşturmak en önemli görevimizdir” dedi.

Isparta

Isparta'da Mimar Sinan Camisi'nde Cuma namazının ardından toplananlar, Mısır, Suriye, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan ve Çeçenistan'da katledilen Müslümanlar için giyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi adına basın açıklaması yapan İbrahim Demiralay, dünyanın farklı bölgelerindeki İslam coğrafyasında Müslümanlara karşı toplum katliam yapıldığını ileri sürdü.
"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde slogan atan gruptakiler, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Nevşehir

Nevşehir'deki Kurşunlu Camisi bahçesinde kılınan gıyabi cenaze namazına, yaklaşık 300 kişi katıldı. Namazın ardından, Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Gazze'de öldürülen Müslümanlar için dua edildi.

Malatya

Malatya'da cuma namazının ardından Yeni Cami avlusunda bir araya gelen AGD üyeleri ve vatandaşlar, öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

AGD Malatya Şubesi Dış İlişkiler Başkanı Ünal Yavuz, zulümlerin sona ermesini ve İslam coğrafyasının huzura kavuşmasını temenni etti.