Hakkari Yüksekova'da bulunan PKK'lı teröristlerin 2 grup halinde kırsal alana kaçtıklarının tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi. 'Gitarcı' PKK'lı teröristi kırsal alana kaçırmaya çalıştıkları belirtilen PKK'lı terörist grubu ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 2 gün süren operasyonda aralarında 'Gitarcı' PKK'lı teröristin de bulunduğu 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, yapılan operasyon sonucunda Yüksekova'dan kırsala kaçmaya çalışan PKK'lı teröristlerin İkiyaka, Aktütün, Dağlıca veya başka bir üs bölgesinde yapılması muhtemel silahlı saldırı girişiminin engellendiği belirtti.

YÜKSEKOVA'DAN KIRSALA KAÇTIKLARI TESPİT EDİLDİ 

10 Nisan 2016 günü saat 22.00 sıralarında 2 farklı PKK'lı terörist grubunun Yüksekova'dan Şemdinli istikametine doğru kırsal alanı kullanarak ilerlemekte oldukları tespit edildi. PKK'lı teröristlerin Yüksekova'dan kaçmasına engel olmak ve kırsalda bulunan diğer PKK'lılar ile birleşmelerini engellemek amacıyla kaçış güzergahları kapatılacak şekilde bölgeye helikopterlerle komando ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kaçmaya çalışan PKK'lı teröristler dar bir alanda sıkıştırıldı ve kontrol altına alındı. 

'GİTARCI' PKK'LI TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Komandoların bulunduğu bölgeden sızma girişiminde bulunan 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Ölen PKK'lılardan birinin gitar taşıdığı tespit edildi. Yapılan aramada gitarın içine 'Zagros' keskin nişancı tüfeği bulundu. 'Gitarcı' PKK'lı teröristi Yüksekova'dan çıkarmak için PKK'nın yanına verilen iki koruma ile geceleyin kırsala kaçırılmaya çalışıldığı belirtildi. 

ÜZERİNDEN YÜKSEKOVA'DA İŞARETLENMİŞ BİR EVİN KROKİSİ ÇIKTI

'Gitarcı' PKK'lı terörist bataklığın içinde ölü olarak ele geçirildi. Üzerinden çıkan bir krokide ise Yüksekova'da işaretlenmiş ibir evin krokisi çıktı. Güvenlik güçleri, evde yaptıkları aramada 39 Kaleşnikof tüfek ve 4000'e yakın mermi ele geçirdi. Yapılan araştırmada, bu silahların daha önce PKK'lı teröristlere ait olduğu ve depo olarak kullanılan bu eve diğer PKK'lılar tarafından ileride yedek kullanım amaçlı olarak nakledildiği öğrenildi.

13 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

11 Nisan 2016 sabahında 'Gitarcı' PKK'lı teröristin öldürüldüğü bölgede bulunan diğer PKK'lı teröristleri için ayarı bir operasyon düzenlendi. Komandolar PKK'lı teröristlerin muhtemel bulunma bölgelerini 6 koldan ve değişik istikametlerden ateşle keşif yaparak aramaya başladı.Yerleri tespit edilen PKK'lı teröristler ateşle karşılık vermesi sorucu ve çatışma başladı. Çatışma sonunda 10 terörist daha ölü olarak ele geçirildi. Her iki operasyonda 'Gitarcı' PKK'lı teröristin de bulunduğu 13 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MÜHİMMAT
 
Etkisiz hale getirilen 13 PKK'lı ile gitar taşıma kabına konulmuş 'Zagros' keskin nişancı tüfeği, 3 Bixi makineli tüfek, 5 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği (AK-47), 4 RPG-7 Roketatar, Kanas Piyade Tüfeği, 4 tabanca, sırt çantası içinde 2 bin muhtelif çapta mühimmat, C4 patlayıcı ve düzenek ele geçirildi. 

KIRSALDAKİ SALDIRI GİRİŞİ ÖNLENDİ 

Bölgedeki güvenlik kaynakları, yapılan operasyon sonucunda Yüksekova'dan kırsala kaçmaya çalışan PKK'lı teröristlerin İkiyaka, Aktütün, Dağlıca veya başka bir üs bölgesinde yapılması muhtemel silahlı saldırı girişiminin engellendiği belirtti.