Motosikletle Güneydoğu Anadolu seyahatine çıkan Türkiye Enduro Kulübü üyelerinden Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ten,  21.07.2014’ten beri haber alınamıyordu.

Çeken Mahallesi'nde bulunan metruk evden kötü kokular geldiğini fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, evde yaptığı aramada, 2 kişinin hareketsiz yattığını görünce 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede söz konusu 2 kişinin öldüğü belirlendi.

Polis ekipleri, yaptığı incelemede, cesetlerin Engin Öksüz (33) ile Abdullah Türk'e (50) ait olduğunu saptadı. Cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SİLAHLA VURULUP BAŞLARI TAŞLA EZİLMİŞ

Cenazeleri teslim almak için İstanbul’dan gelen arkadaşları Mehmet Bora, cinayeti işleyenlerin bir an önce bulunmasını istedi. Mehmet Bora, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız İstanbul’dan hareket ederek, Ege ve Doğu turuna çıktı. Doğu turunu bitirdikten sonra Karadeniz üzerinden tekrar İstanbul’a dönmek istiyorlardı. Engin ağabey, Şanlıurfa’da son olarak eşi ile görüştükten sonra bir daha kendisine ulaşılamamış. Birkaç günden bu yana kendilerine ulaşılamıyordu. Biz de jandarma ve polis ekiplerine haber verdik, Halfeti barajına kamp kurmak istemişler, orada ne olduğunu bilmiyoruz. Şüpheliler ortada yok, kişi ve kişiler önce arkadaşlarımızı silahla vurulup, tanınmaları için kafalarını taşla ezmiş."
 
Abdullah Türk ve Engin Öksüz’ün cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsinin ardından, defnedilmek üzere İstanbul’a gönderilecek.
 
"BAŞKA YERE GİDİN DİYE YALVARDIM"
 
Dün gece metruk bir binada cesetleri bulunan motosiklet tutkunları Abdullah Türk ile Engin Öksüz’ün, ölümü, motosiklet tutkunlarını yasa boğdu.
 
Öksüz’ün sosyal medya sitesi Facebook’ta paylaşımlarda bulunan arkadaşları başsağlığı diledi. Olayın bir an önce aydınlatılması yönünde mesajların yazıldığı paylaşımlarda ’Moto Senkron Uğur’ adlı kullanıcı, "Allah kahretsin ’Ben demiştim’ demekten nefret ediyorum. Oytunu vazgeçirdim o turdan ama Engin’e yalvardım resmen ’Başka yere gidin’ diye. 15 Temmuz’da dükkana uğradı yağını tamamladım. Üzgünüm başımız sağ olsun" mesajı yer aldı.
 
SON GÖRÜŞME TELEFONLA
 
Türkiye Enduro Kulübü yetkilileri tarafından sosyal medyada yayınlanan mesajda, yetkililerden birinin en son 21.07.2014 saat 13:00 civarında telefon ile görüştüğü Öksüz ve Türk’ün, Gaziantep - Halfeti’de olduklarını, bölge insanından aldıkları tavsiye üzerine civarda gezeceklerini söylediklerini belirtmişti.
Sosyal medya hesaplarında en son Şanlıurfa – Birecik’te yer bildirimi yaptıkları belirtilen motorculardan Abdullah Türk’ün saat 14.48 civarı kendi paylaşımlarına yaptığı yorumdan sonra iki motorcudan da haber alınamadı.

Her ikisinin de telefonlarına ulaşamayan motorcuların silahla vurularak öldüğü öğrenilirken, kulüp yetkilisi Aşır Engin’in Urfa polisi ve jandarmaya bilgi verdiği, AFAD ve AKUT’un konuyla ilgili bilgilendirildiği öğrenildi.