İstanbul Taksim'de "ağaç" bahanesiyle başlayan Gezi Parkı protestoları, "küresel eylem" haline gelmişti. Yabancı medyasından faiz lobisine kadar derin güçler, İstanbul Gezi'sine çıkmıştı. İşte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Eski Başkanı Mehmet Eymür, sınır ötesine uzanan o derin güçlerle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

'BURADA BÜYÜDÜLER AMA' 
Eymür, A Haber'de Mehmet Ali Önel tarafından yönetilen Deşifre programında çok önemli açıklamalar yaptı. Gezi'de gösterici kılığında olan çok sayıda kişinin, aslında ajan olduğunu belirtti. Eymür, "Türkiye'de yetişmiş, büyümüş ve okumuş ama İsrail'de askerlik yapmış insanlar Gezi'de görev aldı. Bunlar MOSSAD ajanıydı"dedi. Bu arada Mehmet Eymür Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığına ilişkin soruya ise"Yaşadığını düşünmüyorum" cevabını verdi. Yeşil'in kaybolmasının ardından bir çalışma yaptıklarını ve yaşadığını tespit edemediklerini söyledi. Yeşil'in oğlu ile e-mail ile konuştuklarını belirten Mehmet Eymür, şöyle devam etti: "Savcı Zekeriya Öz bana Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını söylemişti. Ama ben devletin verdiği görevleri yapmış bir adamın saklanacağını düşünmüyorum." 

'KRAL' DİNLEMEDE
MOSSAD Gezi'ye çıkarken derin kulaklarla ilgili bir bilgi daha ortaya çıktı. İngiliz Gizli Servisi GCHQ'nun yabancı diplomatların kaldığı otellerin rezervasyon sistemlerini özel programla takip ettiği belirlendi. Bu dinleme programının adı ise "Kraliyet Odacısı"ydı (Royal Concierge).