Hakkari kent merkezinde bir kişinin polisler tarafından gözaltına alınması gerginliğe neden oldu. Polis, gözaltına tepki gösteren grubu biber gazı kullanarak dağıttı. Hakkari Valisi Yakup Cambolat, 1 Kasım'da çıkan olaylardan dolayı 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Hakkari'de 1 Kasım'da yapılan Kobani protestoları sırasında bir bankayla ait ATM'nin göstericiler tarafından ateşe verilmesi olayı ile ilgisi bulunduğu ileri sürülen bir kişi bugün gözaltına alındı. Gözaltının akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde yapılması gerginliğe neden oldu. Kimliği açıklanmayan kişinin gözaltına alınması çevrede toplanan grubun tepkisine neden olunca, polis toplananları biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Çevrede toplanan kalabalık ise poliselere taş atarak karşılık verdi.




Cumhuriyet Caddesi'nde çıkan olaylar yaklaşık 15 dakika sürdü. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, gözaltının 1 Kasım'da bir banka şubesine yapılan molotoflu eylemden kaynaklandığını söyledi. Vali Canbolat, bu kişinin de banka şubesine yapılan molotoflu saldırıyla ilgisinin bulunduğunun kendisine bildirildiğini ve gözaltı işlemini de bundan dolayı yapıldığını kaydetti. Olayın ardından polis kentte geniş güvenlik önlemi alırken, atılan gazlardan bazı kişiler etkilendi.