Düzenlenen  şehitleri anma etkinliği kapsamında bir şehit babasının konuşması aralarında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve eşi Demet Güler’in de bulunduğu askerleri duygulandırarak gözleri yaşarttı. Şehit babası, konuşmasının sonunda coşkuyla ayakta alkışlandı.
 
Orgeneral Necdet Özel’in davetilisi olarak Ankara’ya gelen ve Genelkurmay Başkanı Özel’in başka bir programa katılacağı için yerine İkinci Başkan Orgeneral Yaşar Güler’in ev sahipliği yaptığı şehitler günü etkinliği Genelkurmay Karargahı’nda gerçekleştirildi. 
 
"Şehitleri Anma Etkinliği", 25 şehit ailesinin Genelkurmay Karargahı’na gelmesiyle başladı. Bu sene etkinliğe ilk defa şehit askerlerin yanı sıra korucu, öğretmen, polis ve yurtdışında ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen bir Dışişleri Bakanlığı personelinin eşi ile şehit yakınları da katıldı. Gelenlerin en yaşlısı 92 yaşındaki bir şehit oğlu, en genci ise 13 yaşındaki bir şehit kızı oldu.
 
BİRLİKTE KARAVANADAN YEMEK YEDİLER 
 
Aileler için ilk olarak öğle yemeği düzenlendi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, aileleri yemekhane girişinde tek tek karşıladı. Yapılan yemek duasının ardından aileler askerlerle yemek yedi. Daha sonra Atatürk Kültür Sitesi’nde tören düzenlendi.
 
ŞEHİT BABASI TÖRENE KATILANLARI AĞLATTI
 
Uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Mustafa Oğuz Önder’in babası Ömer Önder, şehitlerin sadece bir gün değil her gün anıldığını belirtti.
 
Yürümekte güçlük çektiği için subay ve astsubay personelin yardımıyla sahneye çıkarak burada kendisi için hazırlanan masadan konuşan şehit babası Önder, "Onlar göğüslerini siper etmeselerdi bugün isimlerimiz ne olurdu, bayrağımızın yerinde hangi paçavra dalgalanırdı bilemeyiz" diyerek şunları söyledi:
 
"Sevgili yavrularımız, varlığınızda yokluğunuzu hiç düşünmemiştik ama şimdi yokluğunuzda her an varlığınızı düşünüyoruz. Yaşamak alışmak demek, insan her şeye alışıyor lakin biz yokluğunuza bir türlü alışamadık. Gidişinizle kalbimizde açılan yaraya, sizsiz yemek yemeye, yaşamaya bir türlü alışamadık. Bırakıp gittiniz bizi sizi unuttuk sanmayın. Zaman bu acıya ne alışmayı öğretir bize ne de unutmayı. Çünkü özümüzde, sözümüzde, hayalimizde. rüyalarımızda, dünyamızda, yaşamımızın her evresinde, vücudumuzun her zerresinde, kalbimizin en ücra köşesinde sizler varsınız. Sizler yaşam pınarımız, gurur kaynağımızsınız."
 

OĞLU İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUYUNCA...
 
Konuşmasını şehit oğluna yazdığı "Veda" isimli şiiri okuyarak tamamlayan şehit babasının sözleri salondaki dinleyici subay ve astsubayları duygulandırarak gözyaşı dökmelerine neden oldu. Önder konuşmasının sonunda coşkuyla ayakta alkışlandı.
  



ŞEHİT YAKINLARININ DUYGULARI
 
Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan şehit yakınları Genelkurmay Başkanlığınca kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
  
Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz’un babası Hikmet Yavuz,  oğlunun iç güvenlik harekatında şehit düştüğünü belirterek, "Oğlumun kanı yerde kalmasın. Vatanımız, milletimiz için evlatlarımız canlarını verdi, bu vatana sahip çıkalım" diye konuştu.
 
Şehit korucu Hasan Caner’in eşi Zeynep Caner ise, eşinin evlerinin önünde şehit edildiğini söyledi. Terör örgütünün bölgedeki korucuları tehdit ettiğini ifade eden Caner, "Korucu aileleri olarak sokağa çıkmaya korkuyoruz" ifadelerini kullandı. Caner, korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi ve şehit korucu ailelerine yönelik hakların genişletilmesi talebinde bulundu.
 
İzmir Foça’da askeri servis aracına yapılan saldırıda şehit olan Şoför Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in babası Cengizhan Özmen de "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve bunu yaptıranlar kazandıklarını zannediyorlar ama aslında her şeyi kaybettiler. Biz Türk milletiyiz hiçbir şeyden korkmayız. Benim üç çocuğum daha var gerekirse kendim de seve seve can veririm" dedi.