Genelkurmay Başkanlığı’nda ’17 Şubat Şehitlerini Anma Töreni’ gerçekleştirildi.  Törene, Genelkurmay Başkanı OrgeneralHulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kuvvet Komutanları ve Kuvvet Karargahlarından gelen personeli katıldı.

Orgeneral Hulusi Akar, vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini vurgulayarak; birlik, beraberlik ve dayanışmanın en çok bugünlerde önemli olduğunu söyledi.
 
17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve 29 kişinin şehit olduğu terör saldırısında yaralananların da katıldığı törende, menfur olayda şehit olanların özgeçmişleri okundu.  Orgeneral Hulusi Akar, operasyonlarda şehit olanların anısına bir konuşma yaptı.
 
KARARLILIKLA MÜCADELE

Orgeneral Hulusi Akar, vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini vurgulayarak; birlik, beraberlik ve dayanışmanın en çok bugünlerde önemli olduğunu, etnik ve mezhep ayrımı yapmayan TSK’nin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının huzur ve güven içinde yaşaması için görev yaptığını belirtti.
 
Orgeneral Akar ayrıca, Yüce Türk Milletinin ve TSK personelinin; vatan, millet ve bayrak, uğruna kahramanca ve büyük bir fedakarlıkla mücadele ederken şehit ya da gazi olan kahraman silah ve mesai arkadaşları ile TSK ile omuz omuza mücadele eden Emniyet mensuplarımızı da asla unutmayacağını ifade etti.