Sokağa çıkma yasağının 29’uncu gününde sürdüğü Sur ilçesinde ikamet eden 20 yaşındaki genç bir kızın ilçede görevli polislere yazdığı mektup duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

İlçenin Urfakapı mevkiindeki kontrol noktasında nöbet tutan polislere mektubu veren ve adının Mehtap olduğunu belirten genç kız, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Selamünaleyküm Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun. Ben 20 yaşında bir genç bacınız. Size duygularımı yazmak istedim. Bir Diyarbakırlı olarak polislerimizi, askerlerimizi çok seviyorum. Rabbim sizin belinizde olsun. Peygamber Efendimiz’in Uhud’da, Bedir’de savaştığı ordusu sizin arkanızda olsun. Rabbim ailenize acınızı yaşatmasın. Tez zamanda bu savaş bitter hepiniz ailenize kavuşursunuz. Bazen yemek yapıp size getirmek istiyorum. Ama kabul etmeyeceksiniz haklı olarak. Güvenmiyorsunuz, ama bunu bilin, sizi burada çok seven insanlar da var. Ama en çok da ben her zaman size dua ediyorum. Namaz kılınca, Kur’an okuyunca, ‘Rabbim onları koru’ diye dua ediyorum. O pis, kafir topluluğuna Allah fırsat vermesin. Onlarda tez zamanda helak olacaklar. Peygamber Efendimiz zamanında nasıl helak oldularsa kötü kavimler, PKK da helak olacak. Allah sabredenlerle beraberdir, Nuh, 'Rabbim dedi! Yeryüzünde kafirlerden hiç kimseyi bırakma!’ Allah bu kafirleri de bırakmayacak, Allah’a emanet olun, sizleri seviyoruz. Hz. Ali, Hz. Hamza belinizde olsun. Saygılarımla Mehtap.